Izvor: Blic, 02.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dogovora o Vladi

Nema dogovora o Vladi

JAGODINA (Beta) - Šef poslaničkog kluba DSS u republičkom parlamentu Dejan Mihajlov izjavio je da nema dogovora u DOS o vraćanju DSS u Vladu Srbije.

'Rekonstrukcija vlade koju će premijer Zoran Đinđić učiniti tokom ovog meseca za nas nije nikakva rekonstrukcija, jer se radi o dopuni i popuni nekih ministarskih mesta i ulasku Nove Srbije u Vladu, a sve ostalo ostaje isto', rekao je Mihajlov jagodinskoj Televiziji 'Palma plus'. On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kazao da premijer Srbije 'nije spreman da promeni način rada Vlade', da analizira njene slabe tačke i izabere novu Vladu, uz ocenu da u takvim okolnostima 'zarad boljitka Srbije' treba da budu održani novi izbori. 'Republička vlada postala je, nažalost, sama sebi cilj i da nije bilo reformi u poreskom sistemu Srbije ne bi bilo nijedne suštinske reforme', kazao je Mihajlov i dodao da je Skupština Srbije na predlog Vlade donela niz zakona od kojih je 'većina loša, a neki su i neprimenljivi'. On je kazao da je na osnovu Zakona o ekstraprofitu 'ubrana' samo četvrtina od planiranih sredstava, da se Zakon o privatizaciji 'izuzetno sporo sprovodi', a kritikovao je i rad Ministarstva poljoprivrede. Mihajlov je rekao da je Vlada dužna da jednom godišnje izvesti Skupštinu o svom radu što ona, kako je rekao, ne čini, već 'neprestano ponižava' republički parlament.

'Tako degradirana skupština postaje najbolja zabava građanima pored suđenja Miloševiću u Hagu. Skupština se bavi zebrama, kolačima i zahtevom da se u parlamentu otvori ženski frizerski salon', rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.