Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Jun.2009, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema bolje većine u Srbiji

BEOGRAD - Zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je juče da je vladajuća koalicija u Srbiji stabilna i da u državi „nema bolje većine“ od one koja čini vladu. Na skupštini omladine DS, Petrović je rekao da ne postoji vlada u kojoj je moguće ostvariti potpunu saglasnost po svim pitanjima, ali da „nema bolje većine“ koja u Srbiji može da izvrši reforme države i društva i nastavi proces evropskih integracija.

On je dodao da DS ne želi izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i da njih neće biti osim ukoliko neko od njenih koalicionih partnera ne odluči da potraži „neku bolju većinu“.

Obraćajući se omladincima DS, Petrović je rekao da bez Demokratske stranke nije moguće promeniti Srbiju nabolje i da je zbog tih ideja bivši premijer Zoran Đinđić izgubio život.

Potpredsednik DS Dragan Šutanovac je rekao da demokrate vode Srbiju ka članstvu u Evropskoj uniji, ali da je za ostvarenje tog posla potrebno da buduće generacije mladih političara menjaju nabolje i sebe i društvo u kojem žive.

Šutanovac je izrazio očekivanje da će mladi ljudi od Nove godine moći da putuju u inostranstvo bez viza i ocenio da građani Srbije to zaslužuju.

On je pozvao omladinu DS da se, u svom radu, ne osvrće na tuđe mane i nedostatke, već da se uvek trudi da bude bolja od najboljih.

Predsednik beogradskog odbora DS-a Dragan Đilas je pozvao članove omladine da u politički rad unesu više energije nego njihove starije kolege i da se ne plaše da kritikuju i daju sveže ideje kako bi se stvari popravile nabolje.

- Nemojte da sa svojih dvadesetak godina budete kao i mi sa svojih četrdesetak jer ako budete takvi, onda nema ni potrebe da postoji omladina - rekao je Đilas.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.