Neka se spreme Kina, Turska, Španija...

Izvor: Glas javnosti, 13.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neka se spreme Kina, Turska, Španija...

BEOGRAD - Kako Zapad nije uspeo da zaustavi širenje kosovskog sindroma, a njihov sui generis prošle nedelje eksplodirao pred očima cele planete ne na Balkanu, već u Južnoj Osetiji, više se ne dovodi u pitanje domino efekat, već samo ko je sledeći.

U svetu je registrovano više od 300 secesionističkih pokreta, 40 crvenih tačaka se zažarilo devedesetih, kao i Kosovo, a srpski lobisti su tokom statusnih pregovora o Pokrajini poslali pisma upozorenja na dvesta adresa govoreći o >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << globalnoj pretnji. Sagovornici Glasa iza Osetije osećaju da jako pulsira i Kurdistan, Kipar, Baskija, Tibet, Tajvan, Zapadna Sahara, Ingušetija, Dagestan, Severna Irska, Južni Tirol, Flandrija, Rodezija, Zapadna Makedonija, Republika Srpska, Škotska, Severna Irska, Kvebek, Tamil Elam, Abhazija, Palestina, Etiopija, Somalija, Mjanmar, Havaji...

- Separatisti Nagorno-Karabaha će hteti da iskoriste kosovski presedan za formalno priznavanje njihove nezavisnosti od Azerbejdžana, koji, premda podržava SAD, nije priznao Kosovo i povukao je svoje trupe iz Kfora. Posle proglašenja nezavisnosti Kosova, obe strane su počele da se masovno naoružavaju. Serije bombaških napada separatista u Ksinđangu pokazuju da ozbiljno žele veću autonomiju, pa i nezavisnost od Kine. Stalni su sukobi Kurda u Turskoj, a turska armija je, znamo, upala u Irak da bi se borila protiv uporišta Kurda. Bombe u Baskiji, dešavanja tokom izbora u Makedoniji, Šri Lanka - kaže za Glas Aleksandar Mitić, direktor projekta „Kosovski kompromis“, sa briselskog Instituta „4S“.

RUSIJA JOŠ VAGA

Argument da Kosovo nema veze sa bivšim SSSR-om je upravo oboren, a ako „presedan“ pokrene talas sličnih rešenja u tom kraju sveta, Rusija bi mogla da prigrli nazad Abhaziju, Južnu Osetiju, Pridnjestrovlje i delove Kazahstana, ali i da ostane bez teritorija sa muslimanskom većinom. Portparol ruskog MIP-a Boris Malahov rekao je da „sada nije vreme za razmišljanje o tome da li će Rusija priznati Južnu Osetiju“ jer je „neophodno pre svega srediti situaciju te ćemo uložiti maksimalne napore da se to učini“. Ali, šta će biti kad se stvari srede.

Dušan Lazić, član Foruma za međunarodne odnose ukazuje da je teško prognozirati ko je sledeći jer „ svaki od sukoba ima svoje kontekste i uzroke koji nisu svi isti, a naravno i posledice“. Miloš Knežević, urednik Nacionalnog interesa apostrofira Abhaziju i Čečeniju, a kaže i da će se „na drugačiji način“ isti problem otvoriti u EU - „ Flamanci i Valonci u Belgiji, Baskija, Korzika, Irska, odnosno sudbina Velike Britanije i na kraju dvadesetak pokreta u Aziji sa najopasnijim tačkama u Kini, tj. Đijangu sa 60 miliona muslimana“.

Viši naučni saradnik Instituta za političke studije Momčilo Subotić kaže da će se Osetija prvo preslikati na Ukrajinu, koja će biti podeljena na unijatski, manji, ali veoma moćni deo, a potom i na Belorusiju. „SAD neće stati, iako je Rusija raskrinkala njihovu strategiju izazivanja i upravljanja krizama, s tim što će možda preći na „čačkanje“ Kine, energetskog čuda. Okrenuće se ka turkofonskim područjima, a sigurno je da neće podsticati separatizam u EU, mada je i tamo mnogo žarišta: Baskija, Korzika i Škotska koja je već najavila otcepljenje - dodaje Subotić.

Eto ponovo se neka velika sila igrala sa Srbijom i to im se olupalo o glavu... Nikako da svetski mocnici ne ukapiraju da je zla sreca da se kace sa nama...:P:P:P KOCOBO je samo pocetak evo to se sad oslikalo na Juznu Osetiju, ako se dese sva ta otcepljenja koja su navedena u textu ima da zavlada anarhija u svetu... Ej bre 300 novih drzava... :blink :blink :blink

Djabe ta Juzno Osetijska sranja jer Kosovo nije presedan. To je isto kao Koka Kola, mogu da pokusaju da kopiraju, ali nikako da naprave original. Original pravi SAMO Amerika :-)

Pusti vodu kad ides u WC.

Mujo, nije djabe nego dzabe,i hajde svera odavde

Mislim da ce pocetak XXI biti zabelezen u istoriji time sto ce se brisati ostaci kolonijalizma koji vuce korene jos iz srednjeg veka. Ono sto se u proslom veku nije moglo da se zaokruzi u smislu somostalnosti nekih nacija, verovatno ce se u narednim godinama i dogoditi. Basci, Kurdi, Ceceni, Ujgurci, Tamilci, Palestinci, Osecani i jos mnogo drugi narodi i nacije u Svetu ce sigurno mirnim putem ili nazalost i borbom ce postati nezavisni i saostalni. Nicija sloboda ne moze spreciti na duzi rok i svako robstvo ima svoj kraj.

sta pricaju bre ovi, rusiju kakvi ceceni, rusiju vise niko nece dirati. Mozda jos malo u gruziji, jer ce ih amerika pregrupisati i baciti ljudima prasinu u oci, da bi mogli na miru da pripreme udare na iran. Ovo je islo mnogo brze nego sto su oni mislisli.

Ovo je bila prava demonstracija moci sa ruske strane, jer ameri, englezi, francuzi, nemci i izraelci su zadnjih 4 godine naoruzavali gruzijce i trenirali sa njima vojsku po svim nato standardima.

Zato su gruzijci i udarili po civilima, jer su samo tako mogli da isprovociraju ruse a to je nato i zeleo da bi ih video na delu.

I imali su sta i da vide. Dali ste videli slike kad su grucijci bezali od goli za tbilisi. Pa oni su tako jurili da su se kamioni medjusobno sudarali. To je bila cista panika. Jos 2 dana i rusi bi usli u tbilisi. Steta zamo za narod, zasto je dozvolio da ih amerika iskoristi kao laboratorijske miseve.

Svaka ti cast Nostradamuse, u pravu si samo sto nijedna od tih situacija nije kao nasa. Sve najgore sam mislio o Milosevicu ali sad pocinjem da razmisljam da li je on tu uopste mogao ista da uradi kad se cela zemlja urotila protiv nas na celu sa Amerima koji su nam namestili rat, sankcije, propadanje, a svi misle da je Sloba kriv. A u stvari covek nije teo da potpise djavolji pakt i izda pravoslavni Bozji duh. Mrzeo sam ga ali vremenom imam utisak da cu promeniti misljenje.

I treba da im se svima olupa o glavu priznavanje nezavisnosti Kosova i nepoštovanje suvereniteta Srbije, kršenje međunarodnog prava itd.

@ Nostradamus "Steta samo za narod, zasto je dozvolio da ih amerika iskoristi kao laboratorijske miseve." Izvini, o kom narodu govoris? Toliko ih je na listi da nisam siguran: Gruzini, ili Ukrajinci, ili Estonci, ili mozda Srbi?

Interesantno je da niko ne zapaza ili pak ne zeli da to vidi da tamo gde je pocelo mora i da se zavrsi. Ovu ujdurmu i cepkanje dominatnih naroda po bivisim komunistickim zemljma zapoceli su dva Gruzina Jozef Zugasvili i Onaj Berija. Obojica dakle Gruzini, azijati, i ubice. Celu je zbrku napravio naravno Onaj Boris ne ovaj iz Beograda, nego onaj sibirski, kada je radi pohlepe za vlascu dozvolio da se napravi presedan i da se administrativne komunisticke granice bivsih republika SSR pretvore u medjunarodne i drzavne. Gruzini, Hrvatske Ustase, Alijini Balisti, Kosovski Siptari, sve sluge Adolfa Hitlera, dozivese rehabilitaciju i silna priznanja. Rat nisu vise izgubili samo Srbi i Rusi. Izgubili su ga Cercil i Ruzvelt i svi oni miroljubivi pokreti u svetu. Ne daj boze da se i obistini ova tvrdnja da se digne svih trista separatistickih pokreta u svetu. Od Zemlje nece ostati ni jedno "Z". Neki separatisticki pokreti imaju opravdanja. Rcimo kao sto je bio slucaj Srba u bivsoj SFRJ. Nad njima su vrsene represalije i reprekusije, rasna diskriminacija. Ili ovo sto se desava u Abhaziji i Osetiji. Ili pak ono sto se desava sa Jermenima u Azebedjanu. Ali tamo gde su manjinama garantovana prava, tamo nema potrebe za nikakvim separatizmom. I jos nesto. Sto se tice Ukraine i ne znam po cemu je taj protestantsko, mada to nije protestantski vec rimokatolicki deo jak. U ostalom da budemo nacisto. Ne postoje Ukrainci, vec je Ukraina sastavljena od Poljaka i Rusa predominantno. I to uglavnom Kozaka. istocni deo Ukraine raspolaze prirodnim resursima i industrijskim kapacitetima. A zapadni uglavnom je agrikulturno podrucje. Kao i Poljska. I u stvari taj deo oko Ljvova, koji je Zugasvili oteo Polacima i pripoio SSR je najpoljskiji odnosno najrimokatolickiji deo.

Косово и Метохија су пупак света. Када се развеже не пише се добро многим земљама и народима. Зашто баш КиМ? Лазар, као ни један владар у свету пре њега, свесно даје царство земаљско за Небеско. И данас, после толико векова постоји ехо тога Царства мада се "модернисти" изругују на ту тему. Зашто? Зато што мисле да нема ништа што није у домену људских чула тј. што очи виде и уши чују. Следе ратови ниског интензитета, плач и патње, хаос и анархија уместо реда и хијерархије. Шта чинити? Будимо људи без обзира на веру и нацију. На туђој несрећи и сузама се не гради своја срећа. То је кохезиони закон и сила теже која Васељену "држи на окупу". Али, све постаје, тече и увире у свој последњи дан,све, од малога мрава до љутога лава,све, осим Цараства Небеског. Речју, небо је јаче од земље а само један прведан човек држи равнотежу милионима нељуди. Многи тога и нису свесни па сопствену неправду правдају туђом. Медведев је наредио да стане захуктала руска армада јер би даља дејства била понижење Грузијског народа. Ето зашто је Бог "преко ноћи" подигао Свету Русију у жељи да отвори очи посрнулом човечанству. Много тога човеку је остало закрито па и само ушће, али нам је откривено довољно за наше спасење. Слава Богу, и наша нада да ће помоћи свима па и нама, многострадалним Србима.

Ne volim ove ratove. To ih sve Amerikanci stvaraju. Ekonomija im se raspada i jedini nacin da se spasu jeste da prave ove ratove po svetu. Sve je to njihovo maslo. Umesto da su postovali mir posle hladnog rata, oni su se pripremali za ovo.

Da bome,da se KiM i Osetija ne mogu uporedjivati,Alani su na svome hiljadama godina i imaju puno pravo da imaju samostalnu drzavu isto kao i Gruzini,

S druge Strane Siptari su grupa koja je dosla na prostore danasnje Albanije,oko grada Rabana 1043.godine,i oko ove grupe sto poturcavanjem sto poskripljavanjem,stvoren je neki buckuris i nekakav narod,da bi pod turskom upravom okupirao srpsku zemlju,a onda dolazi Titova vladavina,kada dolazi do masovnog ulaska Siptara na KiM,I DO SVE TITO LEGALIZUJE,A PROTERANIM SRBIMA U DRUGOM SV.RATU ZABRANJUJE POVRATAK.

Dabome da se nikako ne mogu porediti Siptari i Alani,kao ni KiM jer na tu zemlju imaju Srbi narodonosno,istorijsko i svako drugo pravo,isto kao i Alani ili Osetinci,STO IMAJU HILJDUGODISNJE PRAVO,dok se slucaj Grizinaca i Siptara moze porediti,jer i jedni i drugi hoce tudje zemlje,a po osnovu nekih administrativnih uredbi u proslom veku.

Dosta je vise zamene teza,Srbi trebaju vratiti svoje zemlje u stanje prije turskih osvajanja jer svi narodi sveta teze i oslobadjaju se ispod kolonijalnih vladavina,kao i uklanjaju posledice tih kolonijalnih vladavina,

Sto za Srbe da ne vazi kao i za sve narode sveta,pa i Amerikanci su vodili antikolonijalni rat dok se nisu otrgli ispod kolonijalnog jarma,sta sad bi neko trebao po njihovoj logici tu njihovu borbu proglasiti nistavnom,no najverovatnije ,ako ovako budu nastavili da se ponasaju,i nipodastavaju sebe i svoju istoriju,da ce im se to i dogoditi,pa bez obzira na njihovu trenutnu moc,koja na njihovu zalost svakim danom opada.

nisi u pravu, albanci nisu dosli iz danasnje albanije nego iz nekadasnje albanije. Ta nekadasnja albanija je bila na kaspijskom jezeru. Pronadji na google kartu evrope iz 814 godine. Utipkaj europe at the death of charles the great i uveri se sam. Ili jednostavnije utipkaj samo europe 814.

Ma naj vaznija stvar iz Rusko Gruziskog konflikta da su Ameri ostavili svoje najbolje savesnike SAME.Ta zemlja im je za put nafte i gasa NAJ VAZNIJA i JEDINA.I sta su uradili da pomognu posle loseg saveta i obuke koje su im dali NISTA.Istoriski trenutak za 21 vek planete zemlje.Kraj tiranije jedne strane na nejakim.Balans je ponovo uspostavljen.Svi ama bas svi su videli da su oni najaci mislim Ameri i EZ ali ipak je i Rusko naoruzanje dovoljno jako da se okrene glava na drugu stranu.Znaci od sada i Rusi ima da spasavaju i napadaju sve drzave koje ugrozavaju njihove stanovnike gradjane i prijateljske zemlje.Vazi za Kinu i Indiju i sve druge.

Juzna Osetija i Abhazija su DAVNO IZGUBLJENE. Politicari u J. Osetiji i Abhaziji LAZU NAROD I NECE DA IM KAZU DA SU DAVNO IZGUBLJENE. J. Osetija i Abhazija NIKAD VISE NECE BITI POD KONTROLOJM Gruzuije. Sad ove dve drzave treba da krenu u SVETLU BUDUCNOST i da se uspostavi TRAJNI MIR. Josh da ne zaboravim, J. Osetiju i Abhaziju izgubio je Shakashvili.

Slazem se Liki,kamo srece da je salter br 2 radio pre 10-15 godina

Ovi Albanci ispadose naka mnogo pametna nacija.Dogjose na Balkan oko XI veka i predvigjajuci 300godina unapred dolazak Turaka na balkan koji ce porobiti Srbe i njihovu zemlju dace Albancima .tako nesto jos nijedan narod nije uspeo da uradi

gruzijski diktator / ds-ovac gubi glavu (bas sam gledao ruske vojnike 50 km pred tiblisijem kako klicu "tiblisi, tiblisi"), sad je - pogotovo za nas - puno vaznije, kad ce NAS brat ruski osloboditi od tadica.

molim bombe na beogradsi ciganluk ....

hvala unapred !

ENGLESKA SA AMERIKOM IZVOZI KRIZE I STVARA KOLONOJE-NEOKOLONIJE

Naravno dse kroz Svet"pali vatra"separatizma u ime neke"demokratije"Tako stvoru KRIZE i Amerika i Engleska dodu da"gase pozar"ONI su i zapalili separatizam! ONI ZIVE OD KRIZA -BIZNIS..!! Ovi nasi i drugi Yanicari"uvoze krize"Tako politicari drze vlast jer"kurte i murte jasu"Narode!!!!!

NAROD SPAVA ONI ZIVE..!!

EU je cista Englesko-Americka neokolonija-Kolonija! Kojise Narodi NESLOZE NESTVORE JEDINSTVO!Engleska i Amerika njih rastrgnu kao Lavovi Zebru!!Jedino SLOZAN NAROD MOZESE ODBRANITI na njih retko nasrcu!

Staljin je PRVI kojije imao"njuh"imao viziju Koje Amerika i Engleska!Nije ON dzabe zidao"Berlinski Zid"znaoje jer imaoje"telepatu-citaca"Volf Mesing!Kogasu nemci Hitler trazili poterom za 5 miliona zlatnika!ON je citao i znao Koje Amerika!Saje to krvolocni kurjak koji izmislio fasizam i komunizam i finansirao!Tako dase kolju medjusobno i nakraju da"trijunfuje demokratija"Zato Putin stvara dobre odnose sa Nemackom jer zna daje Amerika od 1928 do 1943 finansirala Hitlera i bilo preko 650 Americki firmi koje punom parom brektale!Nemci i Rusi i sami Amerikanci i ostali dzabe ginuli! Jer Veliki Bosovi Masonerija je radila!Busov deda Bus Preskot imao zelezaru i banku i kontrabandu za vreme Hitlera!

Veje OVO njima biznis!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.