Dinkić je najgori

Izvor: Glas javnosti, 27.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić je najgori

BEOGRAD - Ministar ekonomije Mlađan Dinkić prvi bi trebalo da napusti Vladu Srbije pokazuju rezultati ankete koju je sproveo Kurir povodom najave o mogućem smanjenju broja ministarstava. Nasuprot predlogu da se demokrate odreknu šest, a G17 plus i SPS po dva „manje bitna“ ministarstva, žiri Kurira jedinstven je u oceni da bi Mlađan Dinkić, kao „najgori ministar“, prvi trebalo da leti iz zgrade u Nemanjinoj 11.

Glasovima žirija koji su činili analitičari Cvijetin Milivojević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Jovo Bakić i Milovan Drecun, političari Aleksandra Janković(NS), Dragan Todorović (SRS) i Đorđe Milićević (SPS), ekonomisti Danijel Cvjetićanin i Branko Dragaš i advokat Svetozar Vujačić, Dinkić je odneo ubedljivu pobedu. Drugo i treće mesto dele ministri sporta i dijaspore Snežana Marković- Samardžić (G17) i Srđan Srećković (SPO). Sledećih šest mesta i jednak broj glasova (po četiri) osvojili su ministarke za NIP i telekomunikacije Verica Kalanović i Jasna Matić, obe iz G17 plus i ministri iz DS Božidar Đelić, Dragan Šutanovac, Svetozar Čiplić i Oliver Dulić.

S druge strane ministri u vladi ne osećaju se prozvanim i smatraju da treba da ostanu na funkcijama.

Nema uštede

Ministarka pravde Snežana Malović kaže za Kurir da će poštovati svaku odluku vlade o broju ministarstava koja bude doneta.

- Što se tiče najavljenih pripajanja i spajanja ministarskih resora smatram da je Ministarstvo pravde jedan od temelja uređenja države.

LJAJIĆ: ODRIČEM SE RESORA

Ministar rada i socijalne politike Rasim LJajić podržao je najavu smanjenja broja ministarstava u Vladi Srbije i izjavio da je spreman da svoj resor preda potpredsedniku vlade Jovanu Krkobabiću koji je i nadležan za radnu i socijalnu politiku.

- Sve političke stranke u vladajućoj koaliciji i svi lideri pojedinačno treba da daju konkretan doprinos racionalizaciji. Ja sam spreman odmah da se povučem i prepustim posao potpredsedniku vlade Jovanu Krkobabiću koji je i nadležan za poslove u radnoj i socijalnoj sferi - pojašnjava LJajić.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.