Izvor: B92, 05.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neka Vlada dođe u Leskovac"

Leskovac -- Predsednik opštine Leskovac ogorčen je jer Vlada Srbije na današnjoj sednici nije uvela privremene mere toj opštini.

Vladan Marinković iz Demokratske stranke novinarima je rekao da će zbog toga republičkoj vladi uputiti zvaničan dopis da sledeću sednicu održi u Leskovcu. "Valjda će ih to podsetiti na naš grad", rekao je on. Leskovac je ostao bez finansiranja jer nije konstituisana skupština, nije uvedena privremena uprava, a prestalo je privremeno finansiranje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Rešenje leskovačke drame isključivo leži na Vladi i nadležnim ministarstvima. Vreme je da se uzmu u pamet", rekao je predsednik opštine.

"S jedne strane krše zakon i donose uredbu o produženom roku za finansiranje Republike, a ovde, gde ih zakon obavezuje da reše problem, to ne rade", kaže Marinković.

Marinković smatra da bi u ražrešenju trenutne dramatične situacije moglo da pomogne Ministarstvo finansija.

"Iz opštinskog budžeta više ne sme da se potroši nijedan dinar. Bilo bi dobro da Ministarstvo finansija da smernice leskovačkoj lokalnoj samoupravi u pravcu eventualnog produžetka finansiranja", kaže on. "Ako to nemam, ne pada mi na pamet da činim krivična dela i zloupotrebim svoj službeni položaj", kaže on.

Većina javnih i javno komunalnih preduzeća naizgled funkcionise, ali bi dani bez redovnog priliva novca mogli da donesu velike neprilike u poslovanju.

Oko 2.000 radnika u opštinskim službama, javnim i javno-komunalnim preduzećima dočekaće ovaj Uskrs bez novca, jer opština ne može da im isplati plate. Na tom spisku je i sam predsednik opštine Vladan Marinković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.