Negotin: Pobeda koalicije DS- SPO

Izvor: B92, Tanjug, 07.Mar.2010, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negotin: Pobeda koalicije DS- SPO

Negotin -- Na vanrednim izborima za odbornike Skupštine opštine Negotin vodi koalicija "Za evropski Negotin", koju čine Demokratska stranka i Srpski pokret obnove.

Prema nezvaničnim rezultatima na vanrednim lokalnim izborima u Negotinu najviše glasova osvojila je koalicija "Za evropski Negotin- DS- SPO- dr Dragan Šurjenović". Na drugom mestu je koalicija SPS- PUPS- JS- Ivica Dačić sa osvojenih 18,42 odsto glasova, dok je na trećem mestu lista LDP- Radmila Gerov sa 16,05 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto glasova.

Srpska napredna stranka - Tomislav Nikolić osvojila je 13,81 odsto glasova, sledi lista Živim za Negotin - G17 plus - Boško Ničić sa 9,49 odsto, Socijaldemokratska partija Srbije - Rasim Ljajić (6,34 odsto).

Ubrzo posle zatvaranja izbornih mesta i prvih prebrojavanja glasova, u izbornom štabu Demokratske stranke počelo je slavlje. Nosilac liste "Za evropski Negotin" , dr Dragan Šujeranović izjavio je da su građani napravili pravi izbor.

"Zahvaljujem se građanima opštine Negotin što su glasali za listu broj 7 koju čine DS i SPO. Mislim da su građani ispravno odlučili. Hvala im. Mi ćemo se potpuditi da ovu opštinu na dalje stvarno uredimo i sredimo i sve one propuste koji su bili do sada nadoknadimo u narednom periodu koji je pred nama", rekao je Šujeranović.

Na ovim izborima glasalo je oko 47 odsto građana sa pravom glasa, a cenzus nisu prešli radikali i koalicija Demokratska stranka Srbije- Nova Srbija- Vlaška demokratska stranka Srbije.

Pravo glasa na izborima imao je 42.901 građanin, a izbori su se održavali na 72 biračka mesta - 17 gradskih i 55 u selima opštine Negotin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.