Neću ni da spominjem Haradinaja, ali to ne znači da smo slabiji!

Izvor: BKTV News, 18.Maj.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neću ni da spominjem Haradinaja, ali to ne znači da smo slabiji!"

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da bilo šta doda na izjave i uvrede Ramuša Haradinaja, ali je upozorio da Zajednica srpskih opština, iako je sve dogovoreno u Brisleu, ni četiri godine od tada nije formirana.

Kako je rekao, očigledno je da za to ne postoji nikakva želja u Prištini i naveo da je svojevremeno rekaoi da ćemo se mi Srbi pozivati na Briselski sporazum, a da ostaje pitanje kako će ga neki drugi sprovoditi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Vučić je dodao da to mora biti jedna od tema o kojima će se razgovarati u narednom periodu.

A to što mi mirno i staloženo i odgovaramo na sve uvrede i što ne želimo teškim rečima da odgovaramo na takve stvari ne znači da smo imalo slabiji od bilo koga, poručio je.

"Nisu bitne uvrede Zaeva, već, na primer, glasanje MK u UNESCO"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne interesuju uvrede koje mu je, kako kaže, uputio mandatar za sastav nove vlade Makedonije Zoran Zaev i poručio da će suditi po delima, odnosno po tome kako će se Makedonija postaviti kada bude glasanje za prijem Kosova u članstvo u Unesko.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Odžacima, rekao da je za njega uvek važnije kako će se neko odnositi prema Srbiji, nego prema njemu lično.

"Kada dođe glasanje u Unesku, onda ćemo da vidimo hoćete li da ispunite šta ste rekli", rekao je Vučić.

On je dodao da za razliku od Zaeva, ne želi da govori šta misli o njemu, jer, kako je rekao, nije na njemu da izlazi sa svojim stavovima, već je to na građanima Makedonije da zaključuju.

"On predstavlja drugu po veličini stranku u Makedoniji. Imaće priliku da formira vladu. Videćemo, sudićemo po delima. Ne smeta mi što je mene lično vređao, to govori više o njemu nego o meni. Ne žurim da odgovaram na takav način", rekao je Vučić.

Premijer je istakao da još nije dobio odgovor kada se rukovodstvo Srbije ponašalo nacionalistički i šovinistički.

"Uveren sam da nećemo ni dobiti taj odgovor, jer se to nije dogodilo. Valjda je to nekome trebalo u nekom trenutku", zaključio je Vučić.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vučić: Ne bih o uvredama Haradinaja, ali šta je sa ZSO?

Izvor: Blic, 18.Maj.2017

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da bilo šta doda na izjave i uvrede Ramuša Haradinaja, ali je upozorio da Zajednica srpskih opština, iako je sve dogovoreno u Brisleu, ni četiri godine od tada nije formirana...Kako je rekao, očigledno je da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.