Izvor: Blic, 15.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neću iz SPO

Neću iz SPO

Vuk Drašković treba da raspusti sebe i Predsedništvo koje je na svoju ruku stvorio. To bi bilo najpametnije i najpoštenije jer je uvek posle svih loših procena koje je sam napravio i zbog kojih je trpela stranke, računao da ga vadimo Voja Mihailović i ja - rekao je za 'Blic' potpredsednik SPO Veroljub Stevanović, komentarišući Draškovićevu odluku o raspuštanju kragujevačkog odbora.

- Niko Draškovića nikada nije ugrožavao, niti je iko pomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi mu bio protivkandidat. Na predsedničko mesto ne pretendujemo ni Voja ni ja, ali zameram što, kada smo ponovo došli na vlast, eto raznih Bjelopoljaca i ostalih koji su se izvukli iz mišjih rupa i zajedno sa predsednikom jurnuli na taj kolač. Šta će se dogoditi sa SPO u Kragujevcu?

- Uskoro će se održati skupština Gradskog odbora u Kragujevcu kada ćemo pokazati lideru stranke šta je demokratija i kako mi Šumadinci vidimo demokratiju. Mesni odbori izabraće delegate za kragujevačku skupštinu SPO na kojoj će biti suprotstavljene dve liste, Vukova i lista starog gradskog odbora na čelu sa Sašom Milenićem. Tada će, nadam se i u njegovom prisustvu, 1.000 delegata iz Kragujevca reći šta misli o njegovoj demokratiji i njemu lično, a mislim da će doživeti fijasko i voleo bih da on tome prisustvuje. Da li ćete vi biti na čelu liste kragujevačkog SPO?

- Neću.

Očekujete li isključenje iz stranke?

- Ništa me neće iznenaditi. Očekujem da će ta grupa u SPO nastaviti dalje i probati da isključi sve poslanike, sem dvojice potpredsednika koje samo Sabor može da isključi. Hoćete li sami napustiti stranku?

- Ne pada mi na pamet napuštam stranku jer nisam izrekao nijednu neistinu i stojim iza svega što sam rekao. Da li su vam stizale ponude iz drugih stranaka da postanete njihov član?

- Svi znaju kakav sam čovek i nisu mi ništa nudili. Ne pada mi na pamet da odem u drugu stranku. Priča se da postoje planovi za formiranje saveza regionalnih stranaka, pod okriljem Bogoljuba Karića, a u kom biste bili i vi?

- Lokalista jesam i smatram da Kragujevac treba da bude prestonica Srbije, ali nikada nisam pomislio da promenim stranku ili da formiram novu. Ne znam šta će da se dogodi u budućnosti, ali za sada nema osnova za takve priče. Ko je kriv za sve što se događa u SPO?

- To je delimično i moja krivica i krivica Voje Mihailovića. Žmurili smo pred nekim stvarima. U mladosti neke stvari vidite i ne vidite. Prihvatao sam patetiku i nostalgiju, angažovao se u Kragujevcu i tek sada kada smo ponovo došli na vlast i kada sam u žiži, vidim šta se radi i progovoriću o tome. O čemu?

- To zavisi od njih. Video sam kako postavljaju ljude na razne položaje, a da nikoga ne pitaju, kako ucenjuju Vladu Srbije... Optužuju vas da ste najviše funkcija prisvojili za sebe?

- Samo sam poslanik i ništa više. Čak ne primam platu u Skupštini. Gradonačelnik sam postao voljom Kragujevčana, a nikada nisam bio ni u jednom upravnom odboru, pa ni u UO 'Zastave'. Ivana Cvetković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.