Izvor: Glas javnosti, 24.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećemo da trpimo ucene SRS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe „Napred Srbijo“ u republičkom parlamentu Tomislav Nikolić izjavio je da bi trebalo odmah raspisati parlamentarne izbore pošto je Srbija došla „u apsurdnu situaciju da nijedan zakon ne važi jer nije usklađen sa Ustavom“.

Nikolić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da se ovaj saziv parlamenta u potpunosti obrukao popuštanjima pred, kako je rekao, ucenama jedne opozicione poslaničke grupe, prenosi Beta.

- Zaista više ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da dozvolimo da se osećamo kao gubavi, kao neko ko ovde ne zaslužuje da uđe. Neka dokažu da ne zaslužujemo, pa neka nas neko izbaci iz Skupštine, a dotle imamo sva prava i obaveze i predstavljamo mnoge građane Srbije, a ko u to sumnja neka raspiše izbore“, naglasio je Nikolić.

- Došli smo do apsurda da danas više ne važi nijedan zakon u Srbiji jer nisu usklađeni sa Ustavom, i predlažem da odmah idemo na raspisavanje parlamentarnih izbora i da se ta situacija reši - kazao je on.

On je rekao da je šefovima svih poslaničkih grupa u parlamentu ujutru predao predlog zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika kojima se razrađuje ustavna odredba da poslanik može svoj mandat poveriti političkoj stranci.

Takve izmene, prema njegovom mišljenju, mogu biti brzo donete i u tom slučaju bi parlament funkcionisao u skladu sa Ustavom i zakonom.

- Ovo više ne može da se trpi, do sada smo tolerisali, a taj prag (tolerancije) sada je preskočen. Zašto bismo dozvolili da nas neko maltretira iako smo narodni poslanici kao i drugi - rekao je Nikolić i dodao da ako on ne bude mogao da govori za skupštinskom govornicom, ni parlament neće moći da radi.

Nikolić je još kazao da bi predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić trebalo da da „sugestije onima koji vode parlament“ kako to da rade.

tacno da vas radikalski narod izabrao za poslanike, ali ukoliko ste napustili partiju koju ste vodili u otsustvu doktora SESELJA , vi niste poslanici tih ljudi.a ciji ste to vi poslanice neznamo do sledecih izbora druze nikolicu. mnogo ti se nesto zuri za izbore, ali ces morati sacekati povratak doktora. strpi se malo.

Tako je, da se vrati cika doktor, pa da se raspisu izbori, pa da vidimo ko ce da sedi u skupstini. Tadic je vec osedeo

A Seselj se jos vise zapustio...

->>Zaista više ne možemo da dozvolimo da se osećamo kao gubavi, kao neko ko ovde ne zaslužuje da uđe. Neka dokažu da ne zaslužujemo, pa neka nas neko izbaci iz Skupštine, a dotle imamo sva prava i obaveze i predstavljamo mnoge građane Srbije, a ko u to sumnja neka raspiše izbore“, naglasio je Nikolić.<<

Ja bih rekao da treba da se osecate kao gubavi. Tebi je narod dao milion glasova, kad si prezentirao program SRS. Tad si ljubio dupe Sheshelju. Sasvim je O.K. shto si se odvojio. Svaki drugi stanovnik se razvodi u braku. Medjutim nije O.K. da te sumnjivi izvori finansiraju (tajkun Nicovic...), da si se totalno izmenio (u dobrom ili loshem smislu, uopshte nije bitno, a da i dalje zadrzavash stari (SRS) poslanichki mandat. To sve moze i da bude u skladu sa smushenim izbornim zakonima u Srbiji, ali u Sudu Javnog Mnjenja, ti i tvoja grupa i treba DA SE OSECATE (kao shto si lepo rekao) KAO GUBAVI.

.

.

Dodaj tome Tadiceve izjave, kako si mu ti najveci protivnik-opozicija (shto predstavlja njegovu zelju) i slichne izjave onih marketinga koji ne vode profesionalne ankete, vec se bave inzenjeringom javnog mnjenja, lobiranjem.

.

.

A shta reci o tvom dzapanju da zadrzish poziciju rukovodioca u Skupshtini, koji treba da pripada najvecoj OPZICIONOJ STRANCI, a ne vama OTPADNICIMA? To je prosto recheno NELJUDSKI. Ti si po zanimanju gradjevinski tehnichar. Dakle nikad nisi bio poznat po nekakvom visokom intelektu, moci mozga; ono shto te je krasilo kroz dugi niz godina je upravo bilo POSHTENJE/ INTEGRITET. Sad se jako trudish da taj svoj kapital istroshish, shto brze i nikako mi nije jasno, kako bi to moglo da ti donese veliki broj glasova.

Ovi socijalno odgovorni pucaju polako po savovima a izbori su neminovni na kojima ce SNS razbiti SRS i DSS .

Hvala na Paznji !

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.