Neće biti promena na ruti dok granice ne budu zatvarane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti promena na ruti dok granice ne budu zatvarane

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne očekuje nikakvu promenu na migrantskoj ruti dokle god granice ne budu zatvarane.

"Dokle god granice ne budu zatvarane na ovoj zapadno-balkanskoj već poznatoj migrantskoj ruti ja ne očekujem nikavu promenu. Ona je moguća, ali ne očekujem promenu, jer je način njihovog kretanja i do sada bio u potpunosti uređen i teško da oni mogu da pokazuju neki motiv da bi išli u zemlje koje su manje uređene i čija geografija nije tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povoljna", rekao je Vulin novinarima na Divčibarama.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je istakao da migranti nemaju potrebu da se upoznaju sa zemljom, već da imaju potrebu da što brže i što efikasnije prođu kroz teritoriju neke zemlje, da bi došli do zemlje odredišta, a to su po pravilu Austrija, Nemačka ili Švedska.

"Naravno, to je nešto na šta ne možete da utičete, ali suštinski, dok su god granice otvorene, kao što smo imali iskustva sa Mađarskom, oni su se kretali već poznatim putnim pravcem. A ukoliko granice počnu da se zatvaraju, potpuno sam siguran da će pronaći nove rute", rekao je Vulin.

On je ponovio da je sve veći broj onih migranata koji žele da se vrate.

Kako je rekao, ima Avganistanaca, Sirijaca i Iračana koji traže da budu vraćeni, a na njihovom vraćanju se radi sa međunarodnim organizacijama, čiji mandat jeste siguran povratak.

"Taj trend postoji, ali naravno daleko je manji od broja ljudi koji su otišli i žele da nastave put, ali pokazuje se i sada se već meri sa više stotina", dodao je Vulin.

46

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Ne očekujem nikakvu promenu na migrantskoj ruti

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2016

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne očekuje nikakvu promenu na migrantskoj ruti dokle god granice ne budu zatvarane..."Dokle god granice ne budu zatvarane na ovoj zapadno-balkanskoj već poznatoj migrantskoj ruti ja ne očekujem nikakavu promenu. Ona je moguća, ali ne očekujem promenu,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.