Neće biti krivičnih prijava

Izvor: S media, 22.Feb.2010, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti krivičnih prijava

Predsednik Saveta Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je da ta institucija neće podnositi krivične prijave zbog zloupotreba u trošenju novca iz republičkog budžeta za 2008. godinu.

DRI je prošle nedelje, na osnovu revizije završnog računa budžeta za 2008. godinu, podnela 19 prekršajnih prijava, od čega je 11 protiv ministara iz sadašnje i prethodne vlade.

"Nijedna od tih prijava nije zastarela", rekao je Sretenović novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posle sednice Odbora Skupštine Srbije za finansije, na kojoj je podržan predlog izmena Zakona o DRI, kako bi revizorima plate bile povećane.

On je dodao da bi bile zasterele samo prijave protiv odgovornih lica za kršenje propisa u oblasti javnih nabavki u 2008. godini, zbog čega ih DRI nije ni podnosila, ali je danas Skupštini dostavila predlog izmena Zakon o javnim nabavkama. Prema tom predlogu rok zastarevanja bi se produžio sa jedne na tri godine.

Sretenović nije želeo da komentariše izjave pojednih ministara i funkcionera povodom prijava koje je DRI protiv njih podnela, ističući da je to svojevrsni pritisak na pravosudne organe.

U martu će, kako je najavio, DRI početi reviziju budžeta za 2009. godinu, kad će ta institucija dobiti i svoj sajt gde će objavljivati informacije iz oblasti državne revizije.

DRI još nije ispunila obavezu da predloži člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, nakon što je Evica Petrović, koja je izabrana u Odbor na predlog DRI, podnela ostavku jer je preuzela dužnost dekana Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Rok za izbor novog člana Odbora Agencije istekao je 1. novembra prošle godine.

Sretenović je rekao da je teško kandidovati stručnjaka za tu oblast jer većina njih već obavlja odgovorne poslove i bili bi u sukobu interesa ako bi prihvatili kandidaturu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.