Izvor: S media, 23.Avg.2012, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Krstić: Moj blog o vrapcima i Đilasu nije "Vojko i Savle" pred Osmu sednicu

- To pismo, odnosno blog, nije ni basna, ni metafora, već najobičnija građanska inicijativa. A svakakvih reakcija i komentara je bilo. Čak i da je to „Vojko i Savle” pred Osmu sednicu. Grandiozna glupost. “Vojko i Savle” je bila jedna odvratna anonimna paškvila, a moj je blog, ako ništa drugo, uredno potpisan, pa me je tolika „kreativnost” pojedinaca zaista začudila , kaže Nebojša Krstić u intervjuu za "Blic" objašnjavajući povod za blog u kome poziva gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Beograda da vrati vrapce u glavni grad.

Krstić navodi da je pitanje nestanka vrabaca, kao vrste važno, iako ima onih koji misle da imamo i drugih problema.

- Većih svakako ima, ali o njima se brine nova vlast, videćemo kako će to ići. Male, takođe, ne smemo zanemariti. Ja sam o ovom pitanju razgovarao s gradonačelnikom. Složili smo se da problem postoji i rekao mi je da će konsultovati biologe i ekologe, navodi Krstić.

Član GO DS smatra da njegova stranka treba da na otvoren i demokratski način prodiskutuje o svakom problemu.

- Treba da se proceni svačiji učinak, ali ne treba nikako da se vraća na metode političkih hajki, histerije i lova na veštice koji su nam nažalost tako imanentni, kazao je bivši savetnik Borisa Tadića.

- DS mora da se prestroji na opoziciono delovanje, a to nije jednostavno. Mnogi pogrešno misle "ili vlast ili propast", ali opoziciono delovanje je normalni deo političkog života i nije nikakva tragedija. Mnogi članovi, ali i funkcioneri, mladi su po stažu, pa i ne znaju šta znači opoziciono delovanje, koliko je ono važno i koliko može biti korisno za društvo, kaže Krstić.

Krstić navodi da DS i dalje ima poverenje velikog broja birača i da su ti ljudi uplašeni perspektivom koju ova vlast ima da im ponudi i da su opravdano zabrinuti.

(Blic, S media, Foto: Twitter)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.