Izvor: B92, 22.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Čović: nisam štitio Legiju

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović demantovao je u četvrtak uveče optužbe bivšeg načelnika Resora državne bezbednosti Zorana Mijatovića da je štitio komandanta rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorada Lukovića Legiju i da je raspoređivao policiju na jugu Srbije.

Čović je Radio televiziji Srbije kazao da "nije ni bilo sporno" da su akciju hapšenja bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića izveli pripadnici rasformirane Jedinice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za specijalne operacije, koja je tada bila deo MUP-a Srbije. "Što se tiče legitimacija, sama je policija objavila da su te legitimacije MUP-a i DB-a imali svakojaki likovi. Ne treba da mi stavlja gospodin Mijatović u usta ono što ja nikad nisam rekao", rekao je Čović.

Čović je Mijatovićeve navode o svojim odnosima sa Legijom okarakterisao kao "klasičnu laž i neistinu". "Ja nikada nisam raspoređivao policajce na jugu Srbije. Zna se ko je to radio, a s kim je Legija imao kontakte, kako je sarađivao i ko mu je davao određene zadatke, podatke i ostalo - mislim da to gospodin Mijatović može mnogo bolje da objasni nego ja", rekao je Čović.

On je Mijatovića pozvao da objasni u kom svojstvu govori - da li kao zamenik načelnika RDB-a ili kao sadašnji savetnik ministra unutrašnjih poslova Srbije Dušana Mihajlovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.