Izvor: Blic, 27.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne želimo pogađanja

Ne želimo pogađanja

BEOGRAD (SRNA) - Lider Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić izjavio je juče da će poslanici ove stranke u Skupštini Srbije glasati protiv Ustavne povelje o stvaranju državne Srbije i Crne Gore,

'Tu nikakvih lažnih kompromisa, kalkulacija, pogađanja, trgovine nema', rekao je Batić u emisiji BK televizije 'Nije srpski ćutati'.

On je istakao da je DHSS dosledan svojoj ideji o samostalnoj Srbiji i dodao da ta stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neće učestvovati u administraciji buduće državne zajednice 'ni sa jednim jedinim čovekom'. On je kazao da je to njegov i stav njegove stranke i da nijedno ministarsko mesto ili funkcija nije važnija od Srbije.

'Ne grabim se da pišem Ustav', rekao je Batić i ocenio da za rad na novom ustavu Srbije treba formirati ekipu eksperata i postići što širi politički koncenzus, jer bi uz dobru ekipu, ustav mogao da se donese u ovoj godini. Batić je naglasio da SRJ nema suverenitet na Kosmetu, ali da ga samo država Srbija 'filigranskom diplomatskom veštinom' na duge staze možda može povratiti

'Kosovo nije, osim teoretski, papirološki, više integralni deo ove zemlje. U Rezoluciji 1244 pominje se i Jugoslavija i Srbija. U Ustavnom okviru za Kosovo i Metohiju nema ni Jugoslavije ni Srbije' - rekao je Batić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.