Izvor: B92, 26.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne vraćam mandat"

Beograd -- Bivši poslanik SPO-a Blagica Kostić odbila je zahtev stranke da vrati mandat, nakon što je osnovala poseban poslanički klub u Skupštini.

Odbor SPO-a u Mionici je zatražio od nje da odmah vrati mandat zbog "pristupanja poslaničkom klubu Bogoljuba Karića". Ona kaže da nije pristupila stranci Karića niti napustila programska načela SPO-a, već da je okupila poslanike koji nisu ni u jednom poslaničkom klubu.

Mionički odbor SPO-a, koji je Kostićevu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidovao za poslanicu, prethodno je saopštio da Blagica Kostić od 22. decembra ove godine nije članica te stranke. "Ja svoje prijatelje iz Mionice izuzetno cenim, ali nemam nameru da vratim mandat šminkerskom krilu SPO-a, na čijem čelu je Vlajko Senić, jer ga time vraćam Vladi Vojislava Koštunice", napomenula je Blagica Kostić.

Ona je tvrdnje potpredsednika SPO-a Vlajka Senića da poseduje operativne podatke da joj je Karić prebacio novac na neki račun u inostranstvu nazvala lažima, najavivši da će zbog toga protiv Senića pokrenuti postupak pred sudom.

Da podsetimo, petoro poslanika u Skupštini Srbije formirali su 22. decembra novi poslanički klub pod nazivom "Za evropsku Srbiju". Taj klub čine dva poslanika Socijaldemokratske partije, dva nezavisna poslanika i poslanik izabrana na listi Srpskog poketa obnove Blagica Kostić. Šef tog poslaničkog kluba je Ljiljana Nestorović (SDP). U poslaničkom klubu su još i Meho Omerović (SDP) i Živojin Lekić, nezavisni poslanik, koji je početkom godine napustio Srpsku radikalnu stranku i učlanio se u Pokret snaga Srbije.

Potpredsednik SPO-a Mirko Čikiriz je ranije podržao zahtev opštinskog odbora SPO-a da Kostićeva vrati poslanički mandat jer je, prema njegovim rečima, izlaskom iz poslaničkog kluba poništila izbornu volju građana. Čikiriz je pozvao državne organe da utvrde da li je Bogoljub Karić uplatio Blagici Kostić 20.000 evra preko jedne poslovne banke sa sedištem u Budvi i ukoliko se to pokaže tačnim po kom osnovu je taj novac uplaćen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.