Izvor: B92, 16.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne verujem da me prisluškuje VBA"

Beograd -- Vojno bezbednosna agencija je dobila nalog da dopuni izveštaj o pomagačima Ratka Mladića, kaže Zoran Stanković.

Gostujući u Proces TV, ministar odbrane je rekao da je zadovoljan dosadašnjim radom VBA obzirom da su razrešene neke afere i da je izveštaj o skrivanju Mladića veoma kvalitetan, ali da posao mora da se dovede do kraja.

Vojno bezbednosna agencija mora da ima podatke koji dokumentuju da ta agencija ne učestvuje u skrivanju Ratka Mladića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno da nastavi istragu gde se kriju haški begunci i podatke dostavi civilnim organima vlasti. Ako žele da sačuvaju posao, čelni ljudi VBA moraju da završe izveštaj do kraja, kaže Stanković.

Stanković kaže da nema informacija da ga prisluškuje Vojno-bezbednosna agencija, kako navode neki mediji: "Posle povratka iz Orašca, zvala me je novinarka Blica, ja sam joj rekao da nemam podatke o tome i da ću o tim stvarima razgovarati sa Svetkom Kovačem, načelnikom VBA, tek u popodnevnim satima. Ne bih mogao ništa više da kažem osim što sam rekao novinama, a to je da nemam nikakvih podataka o tome."Na pitanje da li mu je to zamislivo ili nezamislivo, Stanković je odgovorio da misli da je to nezamislivo, s obzirom na to da je on dosta otvoren i da nemaju baš šta da prisluškuju. "Ali, videćemo", rekao je Stanković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.