Izvor: B92, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne stojimo iza maskiranih grupa"

Priština -- Premijer Kosova Agim Čeku odbacio svaku mogućnost da Vlada Kosova stoji iza pojave maskiranih grupa u nekim delovima Kosova.

Kosovski premijer Agim Čeku je rekao da njegova vlada ne stoji iza bilo kakvih neformalnih grupa, pa ni onih pod maskama: "Počeli smo da gradimo državu u kojoj se poštuje vladavina zakona. Kosovo će uskoro dobiti svoje bezbednosne snage koje će obezbeđivati sigurnost svih građana".

Čekuovi komentari ne predstavljaju direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reagovanje na jedino dosadašnje zvanično pojavljivanje male anonimne i maskirane naoružane grupe na zapadu Kosova, već su odgovor na optužbu predsednika najveće opozicione partije, Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Tači je prethodno izjavio da je parapolitika vlade Kosova odgovorna za pojavu maskiranih osoba.

Odgovarajući na optužbe Koordinacionog centra Vlade Srbije za Kosovo, po kojem kosovska policija skriva napade na civilna i polcijska vozila koja su izvele naoružane maskirne formacije, Kosovska policijska služba je saopštila da je u poslednje vreme zabeležen samo jedan slučaj pojave oko 10 naoružanih osoba, koje su postavile kontrolni punkt na jednom seoskom putu kod Đakovice, i koji su iščeznuli nakon dolaska policije na lice mesta.

U medijima su se pojavile mnoge spekulacije da pomenuta grupa pripada Albanskoj nacionalnoj armiji, organizaciji koju je nekadašnji šef UNMIK-a Mihajl Štajner proglasio terorističkom. U izjavi za prištinske medije, ANA se distancirala od grupe koja se pojavila kod Đakovice, odbila svaku vezu sa njom i navela da je jasno da se radi o razbojnicima čiji je cilj pljačkanje građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.