Izvor: B92, 22.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne ponavljati greške Miloševića"

Preševo -- Predsedništvo Partije za demokratsko delovanje (PDD) iz Preševa pozvalo Beograd da odustane od "militarizacije juga Srbije".

"Neophodno je da se umesto dalje militarizacije daleko više radi na ostvarivanju političkog procesa baziranog na programu Vlade Srbije iz 2001, koji je podržala i međunarodna zajednica", navedeno je u saopštenju PDD-a.

Politički vrh te najstarije i uticajne partije Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi upozorio je srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političke zvaničnike da ne ponavljaju greške koje su dovele do oružanog sukoba. "Predsedništvo upozorava aktuelne vlasti da ne ponavljaju greške iz Miloševićevog režima, iz 1999. i 2000, kada su vojno-policijske snage povučene sa Kosova u Preševskoj dolini izazvale seriju teških incidenata koji su prerasli u oružane sukobe u Kopnenoj zoni bezbednosti", nevedeno je u saopštenju.

Prema proceni Predsedništva PDD-a, politička situacija u Preševskoj dolini je složena, a razlozi za to su zastoj u sprovođenju programa iz 2001, teška ekonomska situacija i rekordna stopa nezaposlenosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.