Ne plašim se odlaska u Sarajevo i ne zanimaju me priče o napadu

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne plašim se odlaska u Sarajevo i ne zanimaju me priče o napadu"

U Sarajevo putujem bez straha i ne želim da verujem u priče o planiranom napadu koje prenose pojedini mediji, kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić.

U izjavi novinarima Vučić je rekao da ne želi da veruje da je tako nešto moguće, ali i da putuje opterećen drugom vrstom problema, koje koje treba da rešava u ime Srbije, a ne sobom. Kazao je i da iz Berlina putuje pravo u Sarajevo.

"Znam da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod siguran sam da mi niko od običnog naroda ne bi ništa dobacio", naglasio je Vučić.

Ponovio je da se oseća apsolutno bezbedno i da ga ne zanimaju priče o napadu. Vučić će u četvrtak u Sarajevu učestvovati na sastanku premijera zemalja zapadnog Balkana, kojem će prisustvovati i evropski komesar Johanes Han.

Tači na jedan dan zaboravi na svoju sujetu

Povodom pisanja pojedinih prištinskih listova da je kosovski premijer Hašim Tači odustao od insistiranja na formiranju kosovske vojske, da ne može ništa da tvrdi na osnovu novinskih tekstova, ali da bi to značajno relaksiralo naše odnose.

"To bi značajno relaksiralo naše odnose i spustilo tenzije. Bilo bi dobro da je to tačno, ali ne mogu da tvrdim na osnovu prištinskih medija", kazao je Vučić i dodao da ne bi bilo loše da Tači na jedan dan zaboravi na svoju sujetu.

Premijer je iIstakao da je važno da postoji mir, stabilnost i tolerantan razgovor.

"Nadam se i želim da verujem da i on (Tači) to razume", rekao je Vučić.

Upitan šta će Srbija da preduzme ukoliko se do septembra, kako pojedini mediji najavljuju, ipak formira kosovska vojska, Vučić je rekao da se nada da se to neće dogoditi, ali da će naša država reagovati.

"Sve što mogu da kažem je da smo juče dogovorili doređene mere, ali o tome ću razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel", rekao je Vučić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.