Ne očekujem meke sankcije Srbiji

Izvor: B92, 24.Avg.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne očekujem meke sankcije Srbiji"

Ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović ne očekuje bilo kakvo usporavanje procesa evrointegracija Srbije zbog stava prema Rusiji.

"Ne očekujem loš scenario, niti neke meke sankcije. Naprotiv, naš stav koji je premijer Vučić pre neki dan izneo dobro je prihvaćen", kaže Joksimović i dodaje da je sprovođenje reformi jedino što se vrednuje.

Ministarka bez portfelja kaže za B92 da će predstojeća Konferencija zemalja Zapadnog Balkana u Berlinu, imati dvojaku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dimenziju - političku i ekonomsku i njoj će stoga prisustvovati ministri spoljnih poslova i privrede.

Ona je rekla i da Nemačka nije protiv proširenja EU već da Nemačka poučena prethodnim iskustvom želi da bude sigurna da li neko na osnovu sprovedenih reformi zaslužuje da bude član EU ili ne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimovićeva: Ne očekujem usporavanje procesa priključenja Srbije EU

Izvor: Kurir, 24.Avg.2014

Ne očekujem loš scenario, niti neke meke sankcije zbog stava Beograda prema krizi u Ukrajini. Naprotiv, naš stav koji je premijer Aleksandar Vučić pre neki dan izneo dobro je prihvaćen, navela je ministarka..BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović ne...

Nastavak na Kurir...

Čekaju se dobre vesti iz Brisela

Izvor: OkRadio.rs, 24.Avg.2014

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je poruka Briselu da je Srbija na jasnom evropskom putu, da Vlada mnogo radi na reformama društva i države i da očekuje da Evropska unija to prepozna. Na pitanje "Novosti" kakva bi bila poruka Beograda ako prevagne...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.