Izvor: B92, 22.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne očekuje se pogoršanje situacije

Kuršumlija -- Prvoslav Davinić izjavio je da ne očekuje pogoršanje bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji i u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar odbrane SCG i načelnik generalstaba VSCG general-potpukovnik Dragan Paskaš obišli su vojnu bazu "Šusnjak" u Kopnenoj zoni bezbednosti. Tom prilikom, Davinić je kazao da je vojska u poslednjih nekoliko nedelja bila u stanju pripravnosti zbog mogućih nemira na Kosovu.

"U kriznoj situaciji koja je potencijalno postojala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prethodnih nedelja, mi smo delovali na vrlo odgovoran način, samo smo preduzeli mere koje su bile defanzivne prirode, nismo išli ni na kakave ofanzivne, i međunarodna zajednica je odala priznanje profesionalnom odnosu naše vojske prema mogućim krizama u ovom području".

Ministar Davinić je naglasio da u narednom periodu ne očekuje pogoršanje bezbednosne situacije, kako na Kosovu, tako ni u kopnenoj zoni bezbednosti. On je rekao da će u naredna dva meseca biti smanjen broj profesionalnih pripadnika Vojske SCG, da će jedan deo biti penzionisan, a drugi zbrinut socijalnim programom. Davinić je kazao i da će vojska biti manja, ali obučenija i u boljoj materijalnoj situaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.