Ne možete da se bavite i partijom i vladom, morate da se opredelite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne možete da se bavite i partijom i vladom, morate da se opredelite"

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da će se pre održavanja Skupštine SNS, na predsedništvu stranke razgovarati o tome kako će izgledati buduće rukovodstvo naprednjaka i navela da je ideja da se odvoje partijske i državne funkcije.

"Ne možete da budete na dva mesta u isto vreme. Stranka se širi i svi smo mi negde, evo sada i u pokrajini i na nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << republike i na lokalu. Ako hoćete istinski da se bavite i partijom i vladom, to ne možete, morate da se opredelite šta je to čime zaista želite da se bavite", rekla je Mihajlović za TV Pink.

"Jedini čovek koji mi je čestitao bio je Vučić, i niko drugi"

Ona je navela da pretpostavlja da će biti promena potpredsednika stranke na skupštini, koja se održava 28. maja, i da će ona novim potpredsednicma sigurno čestitati na izboru.

"Kada su mene imenovali za potpredsednika, jedini čovek koji mi je čestitao i poželeo sreću je bio Aleksandar Vučić i niko drugi. Kada budu imenovani novi ja ću im iskreno i puna srca poželeti sve najbolj, jer mislim da SNS ima budućnost i mislim da mnogo više mora da se radi u stranci", kazala je Mihajlović.

Dodala je da će propagirati ideje SNS, bez obzira koja će biti njena politička funkcija.

"Ja se nadam da i dalje možemo da radimo zajedno"

Govoreći o ministarskim funkcijama, Mihajlović je navela da svi treba da shvate da prvo premijer treba da da elaborat odnosno kaže šta se želi u naredne četiri godine, pa potom ko su ljudi koji mogu to da iznesu.

"Ja mislim da sam postigla određen rezultate u prethodnom periodu i, u zavisnosti od onoga šta premijer želi da radi naredne četiri godine, onda ćemo pričati da li možemo da radimo zajedno. Ja se nadam da možemo", kazala je Mihajlović.

Blic: Zorana Mihajlović bez pozicije u SNS, smena celog Predsedništva?

Zorana Mihajlović više neće biti u Predsedništvu Srpske napredne stranke (SNS), saznaje Blic, a premijer Srbije Aleksandar Vučić joj još traži mesto u Vladi.

Prema saznanjima Blica, gotovo celo Predsedništvo SNS biće smenjeno u subotu na izbornoj skupštini te stranke.

Lider SNS Aleksandar Vučić na ovaj korak se odlučio kako bi mladim ljudima, koji su se dobro pokazali u kampanji i koji su vredno radili, dao šansu u vidu napredovanja u stranci.

Članstvo SNS ne voli Zoranu, Gašić umesto Nikolićevog sina?

Sagovornik Blica iz SNS navodi da Mihajlović ne uživa poverenje u stranci, da je članstvo na voli.

Blic prenosi i da je Vučić jedini kandidat za predsednika SNS na Skupštini koja će se održati 28. maja, a da bi Bratislav Gašić, dosadašnji potpredsednik stranke, trebalo da bude izabran za predsednika Izvršnog odbora umesto Radomira Nikolića.

473

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.