Ne može se govoriti koliko košta bitka za KiM

Izvor: B92, 15.Okt.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne može se govoriti koliko košta bitka za KiM"

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je da je neophodno obezbediti da srpski narod na KiM ima održivu perpektivu i sigurnu budućnost.

Drecun je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je pri tome važna normalizacija odnosa sa Albancima koji žive na Kosovu i Metohiji.

Upitan o nastavku evropskog puta Srbije, u kontekstu otvaranja Poglavlja 35, Drecun je odgovorio da se ne može govoriti o tome koliko košta bitka za KiM.

"Ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se govoriti koliko košta bitka za KiM, već koliko bi nas koštalo ako bi se odrekli KiM, a to bi bilo nezamislivo", rekao je on.

Prema njegovim rečima, neophodno je, u dijalogu sa Albancima, postići dugoročno održiv dogovor oko stvaranja uslova da srpski narod na KiM ima održivu perspektivu i sigurnu budućnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.