Izvor: B92, 21.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne jenjavaju podele u Sandžaku

Novi Pazar -- Odbornici Liste za Sandžak Sulejmana Ugljanina optužuju deo lokalne policije i sudstva za spregu sa SDP-om Rasima Ljajića.

Ti odbornici skupštine opštine Novi Pazar su danas na vanrednoj sednici zaključili da je ugrožena bezbednost građana u Novom Pazaru, i to lična, životna i imovinska. Oni su naveli da postoji sprega između pojedinaca iz policije i pravosudnih organa sa vrhom Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića i sa Islamskom zajednicom, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovodi do podsticaja organizovanog kriminala.

Odbornici su zatražili od nadležnih organa i vlade Srbije da preduzmu sve mere kako bi se u Novi Pazar vratili red, mir i zakonitost.

Sednici su prisustvovali načelnik policijske uprave Mamer Nicević, predsednik okružnog suda Ćamil Hubić, predsednik opštinskog suda Miloš Mladenović i okružni javni tužilac Salih Karišik.

Skupština opštine je raspravljala o bezbednosti na zahtev predsednika opštine Sulejmana Ugljanina, čija koalicija Lista za Sandžak ima većinu u lokalnom parlamentu.

I Stranka za Sandžak na listi DS-a

Glavni odbor Stranke za Sandžak odlučio je da na parlamentarnim izborima podrži listu Demokratska stranka-Boris Tadić.

Predsednik te stranke Fevzija Murić rekao je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru da je takva odluka doneta na osnovu saradnje sa Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića, koja je već na listi DS-a.

Stranka za Sandžak i Sandžačka demokratska partija bile su koalicioni partneri u Skupštini Novog Pazara, koja je raspuštena pre nekoliko meseci.

"Na osnovu te saradnje, Stranka za Sandžak će se naći u kvoti SDP-a na listi Demokratske stranke. Na toj listi će biti diplomirani pravnik Hedija Škrijelj, a imaćemo i mesto u izvršnoj vlasti, ukoliko Demokratska stranka posle izbora bude formirala vladu", rekao je Murić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.