Nataša Vučković: Opozicija da se vrati u parlament, da ide na izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nataša Vučković: Opozicija da se vrati u parlament, da ide na izbore

Poslanik Demokratske stranke Nataša Vučković kaže da joj se nije dopao pokušaj upada predstavnika dela opozicije u parlament u subotu i smatra da je njena stranka trebalo da se oglasi tim povodom, jer to, kako je rekla, dovodi u pitanje metod demokratske borbe.

Vučković je, gostujući u emisiji Fokus O2 televizije, rekla da to nisu koraci koji mogu da dovedu do nekih rezultata, kao I da se tako nešto ne dopada ni građanima, koji pre svega žele miran život, ne vole nikakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrstu nasilja.

To, prema njenom mišljenju, opoziciji nije potrebno I ne donosi rezultat.

''Takva poruka nije dobra I nije način na koji će opozicija da prikuplja I širi svoju podršku'', rekla je Vučković.

Vučković je rekla da hoće da veruje da je taj pokušaj upada u parlament u subotu bio, kako je rekla, ''jedan neplanirani I nedogovoreni incident''.

U suprotnom, istakla je, DS bi trebalo da izađe iz SzS, jer se nikada nije zalagala za takav metod borbe.

DS je trebalo da se oglasi tim povodom I da iznese svoj stav o tom događaju I nije dovoljno da to uradi samo jedan predstavnik SzS, u ovom slučaju bio Dragan Đilas.

Vučković je rekla I da joj se ne dopada to što se smatra da bi za taj incident trebalo svi da snose krivicu.

''Meni se čini da DS nije kriva I ne bi trebalo da bude kriva, ali je samim tim trebalo I jasno da se distancira od takve vrste odgovornosti'', rekla je Vučković.

Čini joj se, kaže, da bi DS trebalo da ima jasniju I glasniju poziciju u SzS, budući da je ta stranka najviše I žrtvovala bojkotom parlamenta, gde je imala najviše poslanika.

Na konstataciju da je lider Dveri Boško Obradović, koji bojkotuje parlament, upravo dan ranije u parlamentu primio delegaciju Krima, a onda je sutradan predvodio upad, Vučković kaže da ne želi da komentariše Obradovića I njegov pokret, već da je zanima samo šta se događa u DS-u I koje su odluke koje se donose.

Podsetila je da je DS institucionalna stranka, osnovana pre 30 godina, koja je uvek učestvovala na izborima.

DS se uvek, kaže, opredeljivala za rad I delovanje parlamenta, a što se tiče bojkota izbora, Vučković kaže da smatra da je zadatak političkih stranaka da učestvuju u utakmicama I da se bore za rezultat.

Ako DS odustane od izbora postavlja se I pitanje da li će posle toga moći da se očuva.

''Opstanak DS nije u interesu samo za DS, opstanak stranke je pre svega važna ni treba da interesuje one građane koji žele da imaju takvu stranku koja će ih predstavljati'', rekla je.

Vučković smatra da ne treba prepustiti riziku da se DS ugasi samo zato što se neće učestvovati na izborima I dodaje da sve uslove s tim u vezi treba dobro razmotriti.

Govoreći o poslednjoj sednici Glavnog odbora DS, koju su neki članovi napustili, Vučković kaže da ne želi da govori o članovima GO, već o članovima stranke, koji, ističe, treba da utiču na to kako će izgledati politika DS.

Ona smatra i da DS danas treba drugačije da deluje, tačnije da manjina unutar stranke treba da dobije više prostora, kao i da se više razgovara unutar stranke.

''Da stranka bude pragmatičnija, ali I dobronamernija. Da što više razgovaramo, a ako razgovaramo doći ćemo I do nekih odluka'', rekla je Vučković.

Ona smatra da opozicija treba da se vrati u parlament, jer, kako kaže građani pre svega od DS-a žele da čuju kako ta stranka vidi način na koji će se reformisati ovo društvo i ova ekonomija.

''Opozicija bi se bolje čula da se vrati u parlament, gde treba da učestvuje i govori o svim zakonima, koji se tiču građana'', rekla je Vučković i dodala da joj je žao što u ovom trenutku nemaju više doprinosa po tom pitanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.