Izvor: B92, 22.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje za Sjeverin

Beograd -- Proces protiv četvorice optuženih za otmicu i ubistvo 17 Muslimana iz Sjeverina u oktobru 1992. godine nastavljen je u sredu pred Okružnim sudom u Beogradu svedočenjem fotoreportera Milana Timotića, kondukterke iz autobusa Biljane Bojović i Miloja Udovičića koji je šlepovao kamion sa otetim putnicima.

Svedočeći protiv optuženih Đorđa Ševića i Dragutina Dragićevića, kao i Olivera Krsmanovića i Milana Lukića koji su u bekstvu, fotoreporter Milan Timotić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izjavio da se "ničega ne seća", iako je on sačinio fotografije brutalnog prebijanja otetih u višegradskom motelu "Vilina vlas". Kondukterka Biljana Bojović potvrdila je da je autobus na liniji Priboj-Rudo zaustavljen van redovne stanice u mestu Mioče i da je u njega ušlo nekoliko maskiranih osoba, koji su legitimisali putnike.

Miloje Udovičić, koji je šlepovao kamion u kojem su bili oteti građani Jugoslavije, rekao je da nije znao da se pod ciradom kamiona nalaze ljudi sve dok otmičari nisu otkačili sajlu. Na pitanje zašto taj slučaj nije prijavio policiji u Užicu, Udovičić je rekao da je "to bilo vreme kada se nije smelo pričati".

Kako Radio B92 saznaje u Okružnom tužilaštvu, povodom vesti koju su objavile banjalučke "Nezavisne novine" da jedan od optuženih Oliver Krsmanović živi u Višegradu na poznatoj adresi, tužilaštvo će, ako dobije potvrdu te informacije, preko saveznog ministarstva pravde od Republike Srpske tražiti ekstradiciju Krsmanovića kako bi se pojavio pred sudom u Beogradu.

Članovi porodica žrtava su u sredu, preko svojih punomoćnika, zatražili zaštitu kada se budu vraćali u Priboj, jer se plaše za svoju bezbednost. U razgovoru za Radio B92, oni su izjavili da su neki od zločinaca sa liste optuženih dolazili i u Priboj. U četvrtak će u procesu protiv optuženih za otmicu i ubistvo 17 sjeverinskih Muslimana, o tom događaju svedočiti svedok pod zaštitom policije. Saslušanje ovog svedoka biće zatvoreno za javnost, uz obrazloženje sudskog veća da bi njegov iskaz mogao da izazove "dodatno uznemirenje".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.