Nastavljeno suđenje Daviniću

Izvor: B92, 02.Jul.2009, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Daviniću

Beograd -- Suđenje bivšem ministru odbrane Prvoslavu Daviniću za zloupotrebe u nabavci vojne opreme nastavljeno je pred Okružnim sudom u Beogradu ali iza zatvorenih vrata.

Javnost je isključena sa suđenja pošto je predviđeno iznošenje dokaza koji imaju karakter državne tajne.

Bivši ministar odbrane optužen je da je zloupotrebom službenog položaja, na osnovu dva ugovora, omogućio biznismenu Miletu Dragiću korist od posla snabdevanja vojske opremom, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bilo oko 60.000 šlemova i zaštitnih prsluka ukupne vrednosti od 176 miliona evra.

Ugovori su potpisani 25. avgusta 2005. godine, ali ih je Savet ministara SCG poništio ubrzo po izbijanju afere.

Optuženi su i bivši pomoćnik ministra odbrane Milun Kokanović i pukovnik Jovica Vučković.

Aferu je u avgustu 2005. godine otvorio tadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić, koji je optužio Davinića i Dragića za sklapanje štetnog ugovora u vrednosti od 300 miliona evra za nabavku velike količine vojne opreme.

Suđenje će biti nastavljeno u ponedeljak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.