Nastavljena skupštinska rasprava o rebalansu budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena skupštinska rasprava o rebalansu budžeta

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavlja rad i posle isteka radnog vremena u 18 sati, a u toku je načelna rasprava o rebalansu budžeta za ovu godinu, kao i javljanje poslanika opozicije po poslovniku koji traže da većina ministara prisustuvuje sednici parlamenta "zbog ozbiljnosti sutuacije u kojoj se zemlja nalazi".
Poslanici opozicije smatraju da ministar finansija Diana Dragutinović, koja prisustvuje sednici, ne može da odgovori na sva pitanja koja oni postavljaju, a da je sutuacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zemlji takva da zahteva odgovore na mnoga pitanja iz različitih oblasti.
Opozicija je tražila odgovore kada će u skupštinu doći ministri kako bi odgovarali na pitanja u vezi sa rastućom recesijom.
Radikalska klupa za Krkobabića
Radikali su se interesovali i "zašto vlada uzima kredit od 12,5 miliona evra za kupovinu zgrade u Briselu".
"Na optuženičku klupu treba da sednu svi koji su nas nekritički terali da uradimo sve što od nas traži Evropska unija i zato sve članove vlade treba hitno pozvati na optuženičku klupu", rekao je poslanik SRS Zoran Krasić.
Radikali su optužili potpredsednika vlade Jovana Krkobabića da je "upropastio Penzioni fond, čiji je bio direktor" i zatražili da kaže kada će da ispuni obećanje i odgovori "kada će penzije biti povećane na visinu od 70 odsto plate ili da podnese ostavku, ako to ne može da uradi".
Poslanici Liberalno-demokratske partije izrazili su isti stav u vezi sa isplatom penzija, a Slobodan Maraš je ocenio je da je Penzioni fond ispražnjen devedesetih godina, kada je Krkobabić bio direktror.
Skočila cena "populizmu"
Šef poslaničkog kluba DSS Miloš Aligrudić osvrnuo se na predlog zakona o izmenama Zakona o osiguranju depozita, koje je ta poslanička grupa uputila pre oko mesec dana kojim su predložili da se osigurani depozit poveća na 20 hiljada evra.
"Tada smo optuženi za populističku politiku, da se služimo propagandom koja će uplašiti građane, da bi onda vlada podigla osigurani dopozit na 50 hiljada evra, a da u rebalansu budžeta nigde nije predlviđena stavka za takvo nešto", rekao je Aligrudić.
Predlogom rebalansa za ovu godinu predviđeno je povećanje deficita sa 40,9 na 45,8 milijardi dinara.
Ukupni rashodi biće povećani sa 680,5 milijardi na 695,9 milijardi dinara, od čega će 12,7 milijardi dinara biti namenjeno za isplatu penzija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nastavljena rasprava o rebalansu budžeta

Izvor: TV Avala, 28.Okt.2008

Skupština Srbije danas je nastavila načelnu raspravu o rebalansu ovogodisnjeg budžeta, kojoj prisustvuje i ministarka finansija Diana Dragutinović.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.