Nastavljena sednica, poslanici razmatraju amandmane

Izvor: S media, 04.Jul.2011, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena sednica, poslanici razmatraju amandmane

Nastavljeno vanredno zasedanje Skupštine Srbije. Poslanici razmatraju amandmane podnete na zakonske predloge koji se odnose na izmene zakona o porezu na dohodak građana i na republičke administrativne takse.

Skupština Srbije nastavila je danas vanredno zasedanje raspravom o amandmanima koji su podneti na zakonske predloge koji se odnose na izmene zakona o porezu na dohodak građana i na republičke administrativne takse.

Na izmene Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o administrativnim republičkim taksama podneto je ukupno 33 amandmana, od kojih su prihvaćena dva, dok ih je na izmene Zakona o porezu na dohodak građana podneto 14.

Izmene Zakona o porezu na dohodak građana za cilj imaju oslobađanje poljoprivrednika od obaveze plaćanja poreza na prihode od poljoprivrede i šumarsva na katastarski prihod za 2012. godinu, što treba da podstakne investiranje u toj oblasti.

Završena rasprava o mladima

Poslanici pitali najviše o Kosovu (VIDEO)

U parlamentu o izborima i saradnji sa NATO

Njima se od oporezivanja izuzimaju naknade koje ostvaruju osobe koje volontiraju i naknade koje se isplaćuju studentima visokoškolske ustanove, osnovane za ostvarivanje studijskih programa za potrebe policijskog obrazovanja.

Izmenama Zakona o republičkim administrativnim taksama predloženo je i ukidanje plaćanja taksi za zahtev za naknadni upis činjenice rođenja u matičnu knjigu rođenih, a u cilju ispunjenja obaveza iz Strategije za unapređenje položaja Roma u Srbiji, koje se odnose na naknadni upis činjenice rođenja u matičnu knjigu svih koji nisu upisani u tu evidenciju.

Poslanici su tekuću sednicu parlamenta, na čijem dnevnom redu je 16 zakonskih i drugih akata, započeli 27. juna.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.