Nastavlja se protest Srba u Brđanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2009, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se protest Srba u Brđanima

KOSOVSKA MITROVICA - Protesti Srba u naselju Brđani, u severnom delu Kosovske Mitrovice, koji već više od nedelju dana protestuju protiveći se obnovi pet kuća u tom naselju čiji su vlasnici Albanci, nastaviće se i danas, najavili su predstavnici tog naselja.

Srbi traže da se najpre omogući povratak njihovim sunarodnicima na Kosovo i Metohiju, a da se tek potom vrate i raseljeni kosovski Albanci, odnosno zahtevaju reciprocitet u povratku i dogovor sa njima o obnovi kuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Predstavnici naselja Brđani najavljuju da će se protesti nastaviti i da će trajati sve dok se ne postigne dogovor i Albanci odustanu od obnove pet kuća u tom naselju.

Pripadnici međunarodnih snaga upotrebili su minulih dana šok bombe, gumene metke i suzavac kako bi sprečili Srbe da se približe kućama na čijoj obnovi rade kosovski Albanci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.