Nastavlja se postupak za rehabilitaciju Milana Nedića

Izvor: Blic, 13.Mar.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se postupak za rehabilitaciju Milana Nedića

Pred Višim sudom u Beogradu sutra se saslušanjem svedoka nastavlja postupak po zahtevu za rehabilitaciju Milana Nedića, predsednika srpske vlade za vreme okupacije u toku Drugog svetskog rata.

Nedićevi potomci zatražili su od suda da ga rehabilituje odnosno da poništi Uredbu Vlade FNRJ kojom je proglašen za narodnog neprijatelja i na osnovu koje su mu oduzeta građanska i imovinska prava.

Milan Nedić nikada nije bio osuđen, niti je protiv njega podignuta optužnica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Navodno je u pritvoru izvršio samoubistvo, a nikada nije objavljeno gde je sahranjen.

Postupak po zahtevu za rehabilitaciju izazvao je negodovanja u javnosti, budući da jedan deo građana smatra da je Nedić zločinac i da sud treba da odbije rehabilitaciju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra nastavak postupka rehabilitacije Milana Nedića

Izvor: RTS, 13.Mar.2016

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da bude nastavljen postupak pravne rehabilitacije predsednika pronacističke vlade Srbije u Drugom svetskom ratu Milana Nedića. . Na ročištu koje je zakazano za 10.00 časova predviđeno...

Nastavak na RTS...

Slučaj "Nedić" se nastavlja saslušanjem svedoka

Izvor: B92, 14.Mar.2016, 09:05

Beograd -- Pred Višim sudom u Beogradu će saslušanjem svedoka biti nastavljen postupak po zahtevu za rehabilitaciju Milana Nedića...Nedićevi potomci zatražili su od suda da ga rehabilituje, odnosno da poništi Uredbu Vlade FNRJ kojom je proglašen za narodnog neprijatelja i na osnovu koje su mu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.