Izvor: B92, 05.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja u Požarevcu

Požarevac -- U Požarevcu nastavljen glavni pretres u procesu po združenim međusobnim tužbama otporaša i prijatelja Marka Miloševića.

U svedočenje tokom glavnog pretresa mogao bi, kao jedan od okrivljenih, da bude uključen i sam Marko Milošević.

Povod je tuča ispred kafea "Pasaž" u centru Požarevca, 2. maja 2000. godine. Otporaši tuže Markove prijatelje za učešće u tuči i nanošenje teških telesnih povreda, dok Markovi saradnici otporaše tuže za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učešće u tuči. Sudija Gordana Vidojković spojila je privatne krivične tužbe i objedinila ih u združeni postupak.

Novopredloženi svedok Miroljub Milovanović, prema rečima otporaša, može da posvedoči da je u tuči učestvovao i sam Marko Milošević.

Otporaši su na današnjem nastavku glavnog pretresa predložili nove svedoke među kojima je Miroljub Milovanović iz Požarevca. Sudija Gordana Vidojković je prihvatila uvođenje novih svedoka.

Milovanovića su otporaši predložili za svedoka zato što je prisustvovao izvinjenju koje je Marko Milošević navodno uputio otporašu Radojku Lukoviću, jednom od pretučenih otporaša. Milošević se, prema tvrdnjama otporaša Momčila Veljkovića, izvinio Lukoviću, rekavši mu da nije trebalo da bude pretučen, ni on, niti pravnik Nebojša Sokolović, "koga je lično on, Marko, pomešao sa vlasnikom lokalne radio stanice "Bum93", Miloradom Tadićem i zbog toga ga pretukao”.

Izvinjenje upućuje na to da je Marko Milošević priznao da je učestvovao u tuči ispred kafea "Pasaž".

Otporaši se nadaju da će novi svedok pred sudom izneti detalje koji će uvesti Marka Miloševića u ovaj sudski proces i da će tako odgovarati, ne samo za učestvovanje u prebijanju otporaša, već i za organizaciju ove tuče.

Pretres je više puta odlagan zbog navodne bolesti i sprečenosti saradnika Marka Miloševića da prisustvuju pretresu. Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 12. mart.

Tužba je podneta 2001. godine, krivično delo učešće u tuči zastarelo je u maju prošle godine, a nanošenje teških telesnih povreda zastareva 10 godina nakon izvršenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.