Izvor: B92, 11.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak slučaja Ćosić

Beograd -- Protiv Nenad Ćosića, sina bivšeg komandata Gardijske brigade, podneta krivična prijava za napad na vojno lice u vršenju službe.

Kako saznaje B92 u Okružnom tužilaštvu u Beogradu, u krivičnoj prijavi navodi se da je u noći između 23. i 24. jula u objektu verifikacionog centra sektora politike odbrane Ministarstava odbrane, uz pretnju oružjem, Ćosić onesposobio vojnika koji je obezbeđivao objekat, a zatim provalio u tri kancelarije. On je preturao dokumenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali se tvrdi da ništa nije uzeo. Motivi za upad još nisu poznati.

Ćosić se predstavio kao drug vodnika koji radi u centru i vojnik ga je pustio unutra. Vojnik je zatim otišao u toalet , a kada je izašao, Ćosić je izvadio pištoj i rekao mu da se vrati nazad. Ćosić je zatim provalio u tri kancelarije, ispeturao dokumenta koja su se tamo nalazila, ali prema tvrdnjama zasposlenih u centru, nije ništa uzeo. Šta je Čosić tražio i koji su motivi za upad u kancelarije još nije poznato.

Kada je vojna policija izvršila uviđaj, nije pronašla nikakve tragove, odnosno nije pronašla otiske pristiju. Na osnovu izjave vojnika napravljen je foto robot, a kasnije je u prisustvu zamenika okružnog tužioca vojnik i lično preopoznao Ćosića. Nenad Ćosić priveden je 28. jula, određeno mu je 48-časovno zadržavanje u privoru, tokom koga je saslušano više osoba. Ćosić je nakon toga pušten na slobodu.

Podsetimo, o Nenadu Ćosiću se govorilo nakon ubistva dvojice gardista u Topčideru 5. oktobra prošle godine. Naime, on je u to vreme bio u podzemnom objektu Karaš, kao civilno lice na održavanju elektronskih sistema, i jedan je od prvih koji se pojavio na mestu ubistva. Osim što je bio zaposlen u jednici kojom je komandovao njegov otac, sporno je i to što prilikom njegovog zapošljavanja nikome nije smetalo to što je imao dosije i što je bio osuđen na uslovnu kaznu. Radomir Ćosić , bivši komandat Gardijske brigrade, tvrdi da njegov sin nema nikave veze sa ovim incidentima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.