Izvor: B92, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak prepucavanja u Crnoj Gori

Podgorica -- Predstavnici crnogorske vlade odbacili su optužbe opozicije o vezama sa organizovanim kriminalom.

Trećeg dana rasprave o poverenju vladi, premijer Milo Đukanović optužio je opoziciju da manipuliše ličnom tragedijom porodice Jovanovića. Ministar unutrašnjih poslova Dragan Đurović nazvao je notornom neistinom tvrdnje opozicije da istraga o ubistvu Jovanovića tapka u mestu, a raspravu o tom pitanju u skupštini opisao je kao veoma grubu politizaciju celog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaja.

Predsednik SNP-a Predrag Bulatović kazao je da će, sve dok ne budu saopšteni nalagodavci i motivi ubistva Jovanovića, smatrati odgovornim za taj zločin Đukanovića i ministra policije Đurovića. Bulatović je naglasio da je neophodno rasvetliti još 28 ubistava u Crnoj Gori, posebno visokih policijskih funkcionera Belog Raspopovića i Gorana Žugića.

Bulatović je upitao Đukanovića i kako to da je njegov bliski prijatelj Veselin Barović, koji je pre njegovog dolaska na vlast živeo skromno, danas jedan od najbogatijih ljudi u Crnoj Gori i preko svog investicionog fonda kupuje "šta hoće i kad hoće".

"Ovo nije proces tranzicije, već proces pretvaranja Crne Gore u primitivno društvo, gde svi građani treba da budu u vlasništvu Barovića i njemu sličnih. Mi ćemo tome pružiti otpor", kazao je Bulatović.

Opozicija je danas optužila Đukanovića i da želi na silu da dovede Crnu Goru do nezavisnosti. Premijer je odbacio te tvrdnje kao neosnovane i optužio opoziciju da pokušava da izazove nestabilnost u zemlji.

Đukanović je kazao i da će referendum o državnoj samostalnosti biti sigurno raspisan i da građanima treba dozvoliti da sami odluce u kakvoj će državi da žive.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.