Izvor: B92, 06.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak parlamentarne rasprave o Vladi Srbije 18. novembra

Beograd -- Sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o poverenju Vladi Srbije prekinuta je u četvrtak u 18 sati, a biće nastavljena 18. novembra. Predsednica Skupštine Srbije Nataša Mićić rekla je da će sednica biti nastavljena tek 18. novembra pošto od 28 stranaka u parlamentu njih 24 ima predsedničke kandidate. Ona je kazala je da je sledeća nedelja poslednja pred predsedničke izbore, 16. novembra.

Posle više od nedelju dana parlamentarne rasprave o radu kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zorana Živkovića, vladajuća koalicija DOS u četvrtak predložila je opoziciji da već u četvrtak bude održano glasanje o poverenju Vladi Srbije. Predlagači rasprave - iz redova radikala i Demokratske stranke Srbije - taj predlog nisu prihvatili, insistirajući na pravu da u parlamentu iznesu sve svoje argumente za izglasavanje nepoverenja izvršnoj vlasti. Kako poslanici opozicije ni sat i po vremena nakon predviđenog roka za početak sednice nisu u dovoljnom broju bili u skupštinskoj sali, poslanici DOS-a odbili su da svojim prisustvom daju kvorum za raspravu o nepoverenju Vladi. U tom stranačkom premeravanju snaga u Skupštini početak sednice kasnio je tri sata, a odgovornost za to nije želela da prihvati ni jedna politička grupacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.