Izvor: Blic, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši Turkmenbaši

Naši Turkmenbaši

Poslanici srpskog parlamenta sve više počinju da liče na Saparmurata Nijazova, neprikosnovenog lidera bivše sovjetske republike Turkmenistan.

Ovaj apsolutistički vladar, koji je sam sebe proglasio za Turkmenbašija, odnosno 'oca svih Turkmena', doneo je nebrojeno mnogo odluka koje učvršćuju njegovu vlast i povećavaju moć. Tako je pre pet godina sebe proglasio doživotnim predsednikom, svim danima u nedelji dao je imena svojih rođaka, svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << majku je proglasio za vrhovno božanstvo, doneo je zakon po kome je tačno određeno kada se za nekog može reći da je star, postavio je monumentalne zlatne statue sa svojim likom širom zemlje, a sebi obezbedio neograničenu mogućnost korišćenja državnih para. Za to vreme običan narod grca u bedi i jedva sastavlja kraj s krajem.

Srpski poslanici polako ali sigurno idu stazama Turkmenbašija. Nameravaju da sebi povećaju plate koje bi bile znatno iznad prosečnih, u penziju bi išli mnogo pre ostalih, imali bi neverovatne povlastice za vreme dok im traje mandat. Sve to opravdavaju teškim životom nakon odlaska sa funkcije. I tvrde da su svi građani jednaki pred Ustavom - ali da su oni ipak jednakiji.

Isto govori i Turkmenbaši kada obrazlaže svoje vizionarske odluke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.