Narodna kuhinja Crvenog krsta u Kikindi redovno će raditi i tokom sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 13:10

Narodna kuhinja Crvenog krsta u Kikindi redovno će raditi i tokom sledeće godine

Narodna kuhinja Crvenog krsta u Kikindi redovno će raditi i tokom sledeće godine, a programom je planirano da svakodnevno kuvani obrok dobije do 550 korisnika, dok je za 450 stanovnika u kikindskim selima previđena raspodela lanč paketa. Kupovinu osnovnih životnih namirnica obezbediće lokalna samouprava, uz podršku Crvenog krsta Srbije.

Dugogodišnji program Crvenog krsta u Kikindi - Narodna kuhinja, redovno će funkcionisati i tokom sledeće godine. Tako će, zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lokalnoj samoupravi, Crvenom krstu Srbije i donacijama, biti obezbeđene namirnice za oko 1.000 korisnika, kojima je ovo jedini obrok tokom dana.

Grad Kikinda za program Narodne kuhinje izdvojiće oko 12 miliona dinara. Korisnicima u gradu svakodnevno se pripremaju obroci, dok se stanovnicima na selu doprema roba na mesečnom nivou. Uprkos veoma teškoj situaciji, Crveni krst Kikinda redovno će sprovoditi ovaj važan vid pomoći i tokom 2022. godine.

"Trenutno su na evidenciji 543 korisnika, tako će ostati i naredne godine, dakle do 550 korisnika kuvanih obroka. Što se tiče snabdevanja korisnika na selima, koji primaju lanč pakete, projekcija ostraje ista što znači da će do 450 lanč paketa dobijati naši korisnici na selima" – kaže Danijela Bjeljac, sekretar Crvenog krsta Kikinda.

Posredstvom Crvenog krsta Vojvodine, Pokrajinska vlada obezbedila je sredstva za nabavku paketa hrane i higijene koji će biti podeljeni korisnicima u kikindskim selima, što znači da će 300 paketa biti distribuirano socijalno ugroženom stanovništvu tokom januara naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.