Izvor: B92, 02.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napuljski sud ne optužuje Đukanovića

Podgorica -- Napuljski sud odbacio je dve optužnice za šverc cigaretama koje su bile podignute protiv Mila Đukanovića.

Odbačene su optužnice od kojih se jedna odnosi na učešće u međunarodnom švercu, javila je podgorička televizija In. Sud je takođe odbacio zahtev tužilaštva da premijeru Crne Gore Đukanoviću bude ukinut imunitet i da mu bude "određena preventivna mera pritvora", javila je televizija In, ne precizirajući kada je sud doneo takvu odluku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U obrazloženju odluke se navodi da dela za koja se optužuje crnogorski premijer nisu krivična zato što su štitila interese Crne Gore kroz naplatu poreza. Takođe, navedeno je da Crna Gora nije članica Evropske unije i da zato ima pravo da u poreskim i carinskim naplaćivanjima odlučuje drugačije od članica EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.