Napred Srbijo skuplja potpise

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napred Srbijo" skuplja potpise

BEOGRAD - Predstavnici poslaničke grupe "Napred Srbijo" danas su u centru Beograda organizovali potpisivanje peticije za osnivanje nove stranke koju će predvoditi Tomislav Nikolić.

Poslanik novoformiranog kluba Jorgovanka Tabaković najavila je formiranje stranke "koja će izgraditi pristojnu i normalnu Srbiju."

Most između Istoka i Zapada

Ona je rekla da će se nova stranka boriti za ideju odgovorne i ozbiljne nacionalne politike, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podrazumeva očuvanje jedinstvenosti Srbije sa Kosovom i Metohijom. "U toj stranci ćemo se boriti za ideju da Srbija bude most između Istoka i Zapada, da Srbija bude most između Evropske unije, sa jedne i Rusije, Indije i Kine sa druge strane."

Ona je pozvala sve građane kojima je Srbija na srcu da se pridruže Nikoliću i njegovim pristalicama, jer imaju mnogo toga da kažu i urade na pristojan i odgovoran način.

Tabaković je odgovarajući na pitanja novinara rekla da će o imenu i programu stranke biti obavesteni na vreme i da nema razloga za nestrpljenje, jer ta stranka, kako je rekla, ima nameru da dugo i postojano traje.

Nikolić i Vučić na čelu?

Borislav Pelević najavio je da će to biti moderna stranka desnice koja je nedostajala srpskoj političkoj sceni i da će je predvoditi Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

To će biti nacionalna stranka, ali koja će težiti saradnji sa EU, Rusijom, Kinom, Indijom, rekao je Pelević.

On je izrazio uverenje da će novoj stranci prići većina radikala, kao i da će je podržati ne samo biračko telo radikala, već i drugi građani.

Pelević je naveo da je Nikolićevom taboru do sada prišlo oko 60 odsto stranačkih odbora.

Tokom prikupljanja potpisa ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj ulici okupilo se više desetina zainteresovanih građana.

Nikolić je ranije najavio da će osnivačka skupština njegove stranke biti održana 21. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.