Izvor: B92, 04.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadi na Rome u Čačku

Čačak -- Čačanska policija saopštila je da su od polovine marta zabeležena dva slučaja napada na Rome, na nacionalnoj osnovi, u tom gradu.

Policiji je 16. marta prijavljen slučaj napada na petnaestogodišnju O.S. iz Čačka, učenicu osnovne škole "Milica Pavlocić", kojoj su dva NN lica, u Ul. Cara Dušana, oteli školsku torbu i pocepali knjige, vređajući je na nacionalnoj osnovi.

Policija preduzima intenzivne mere i radnje na identifikaciji izvršilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Ubistva Roma u Mađarskoj

Severni sused Srbije, Mađarska, suočava se sa serijom ubistava Roma.

Američki Federalni istražni biro (FBI) ponudio je mađarskim policajcima pomoć u istrazi o tim slučajevima,o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Mesec dana nakon ovog slučaja, 15. aprila, prijavljen je i napad na Anđelku i Ružu V. u Stjeničkoj ulici u Čačku.

Tada su dva NN lica napala majku i kćerku i nanela im više udaraca u predelu glave i tela.

Policija je indentifikovala izvršioce ovog krivičnog dela, maloletnog N.K. (15) i S.V. (18), oba iz Čačka, i protiv njih će biti podneta krivična prijava za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.