Izvor: Blic, 16.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadači pucali s balkona

Napadači pucali s balkona

BUDVA, - U naselju Dobovica u Budvi, preksinoć je oko 23,45 časova, izvršen je oružani napad na lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, dok se nalazio u svom stanu, koji se nalazi u prizemlju. Neposredno po povratku u stan, kada je ušao trpezariju, nepoznata lica koja su se nalazila na njegovom balkonu ispalili su iz mraka rafal na Draškovića. Prema rečima očevidaca, na balkonu su se nalazile tri osobe. Nakon pucnjave u kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Drašković ranjen napadači su pobegli sa lica mesta. Komšije Vuka Draškovića koji se nalaze u neposrednoj blizini, preko puta i pored njegovog stana, kada su čuli pucnje, odmah su reagovali i pozvali policiju. Oni nisu hteli da svoja imena obelodane javnosti, a komšinica Vuka Draškovića koja mu je odmah nakon pucnjave pritekla u pomoć, juče je, u trenutku dok je novinar 'Blica' bio pred vratima Draškovićevog stana, privedena je u stanicu policije u Budvi na informativni razgovor. Policija je blokirala i zatvorila kapiju ispred stana Vuka Draškovića, a novinarima je onemogućeno naređenjem izdatim od strane policije da kontaktiraju komšije Vuka Draškovića.

U trenutku dok je novinar 'Blica', pokušavajući da sazna još informacija o pucnjavi, pojavio je član Gradske vlade Beograda Dragan Čović, u pratnji čoveka iz obezbeđenja. Čović nije stigao da da izjavu za 'Blic'. Samo je rekao da Drašković nije u kući, što nikako nismo mogli proveriti, pa smo pokušali da saznamo od čoveka iz obezbeđenja dali su Čovićeve tvrdnje tačne, ali je on odgovorio da je stigao ovog trenutka u Budvu i za zaista nema nikakvih informacija da li je Drašković još u stanu.

U Kotorskoj bolnici, kako je 'Blicu' rekao dr Vojislav Vučetić, načelnik hirurškog odelenja koji je hospitalizovao Vuka Draškovića, lider SPO ima prostrelnu ranu kroz levo uvo i izderanu kožu na desnoj slepoočnici od drugog metka. Nakon ukazane pomoći, kako nam je saopštio dr Vučetić, Drašković je odmah napustio Kotorsku bolnicu, jer nije u životnoj opasnosti.

On je rekao da je Draškovic 'na nogama' došao u kotorsku bolnicu i da je tokom lekarske intervencije 'bio pribran i smiren'.

Draškovic je u bolnicu u Kotoru poslat iz Doma zdravlja u Budvi.

'Ušili smo mu ranu na slepoocnici i previli uvo. Obe rane su potpuno zbrinute. Lekari su mu rekli da moze da ostane u bolnici ili da ide kuci i on je odlucio da ode kuci', kazao je Vucetic. B. Ćetković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.