Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na narodnu kuhinju Islamske zajednice

NOVI PAZAR - Nepoznati počinioci oskrnavili su tek otvoreni objekat narodne kuhinje u Prijepolju, za šta je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, u saopštenju naveo da je reč o želi pojedinih krugova za "nastavak genocidne politike" nad Bošnjacima.

U saopštenju se precizira da je objekat narodne kuhinje oskrnavljen u noći nakon otvaranja, a nepoznati počinioci su ispisali grafit, krst sa četiri slova "s".

"Na ovaj varvarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << čin gledamo isključivo kao atak na dobre multietničke i dobrosusedske odnose koji su tradicionalno prisutni u Prijepolju i Sandžaku, ali i kao želju pojedinih krugova za nastavak genocidne politike nad Bošnjacima", navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je reč o vakufskoj kuhinji koja ima svrhu da bude pomoć svim ljudima bez obzira na veru, naciju i boju kože.

Zahtevajući od državnih organa hitnu istragu, mešihat traži, kako je u saopštenju navedeno, i punu bezbednosnu garanciju za sve objekte islamske zajednice.

Dodaje se da će Centar za humanitarni rad "Hajrat" o tom incidentu obavestiti najviše velikodostojnike Islamske zajednice, državni vrh Srbije i predstavnike međunarodne zajednice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.