Izvor: B92, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naloženo dovođenje Mirčića u sud

Beograd -- Sud naložio da potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić bude prinudno doveden na pretres jer se nije pojavio na suđenju.

Treći opštinski sud u Beogradu naložio je da potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić, kog je Vladimir Popović tužio za uvredu i klevetu, bude prinudno doveden na sledeći pretres jer se nije pojavio na današnjem suđenju.

Ni Mirčićev advokat Slaven Bilčar nije došao na suđenje, iako su oba uredno pozvana, pa je sud izdao nalog da Mirčić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude priveden uz pomoć policije.

Na pretres nije došao ni tužilac, nekadašnji šef Biroa Vlade Srbije za informisanje, jer, prema rečima njegovog advokata, "polaže ispite u inostranstvu".

Popović je 2005. tužio Mirčića jer ga je u medijima nazvao lažovom i zbog toga što je izjavio da je Dragana Nikolića, osuđenog zbog ubistva Željka Ražnatovića, krio u svom stanu u Beču.

Mirčić je na prethodnom ročištu, kada se prvi i jedini put pojavio, ponovio da je Popović "ortodoksni i najveći lažov u Srbiji", navodeći da će svedoci potvrditi da on govori istinu, a ne kleveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.