Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon izbora - prilika za suverenitet

Prizren -- Lider vladajuće nemačke SDP kaže da će Kosovo posle parlamentarnih izbora imati priliku da reši pitanje svog suvereniteta.

"Posle oktobarskih izbora, Kosovo može da reši svoj suverenitet, ali to zavisi od situacije na terenu" rekao je u sredu Franc Mintefering u Prizrenu, ali nije mogao da odgovori na pitanje o kakvom je suverenitetu reč.

"Sada vam to ne mogu reći. Kosovari, međutim, žele da imaju svoj suverenitet i nazivaju se Kosovarima. Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba pažljivo da ide ka svojoj budućnosti", rekao je lider nemačkih socijaldemokrata prilikom posete pokrajini u utorak.

Predsednik partije kancelara Gerharda Šredera osudio je martovsko nasilje, pozvao sve građane da učestvuju na izborima i zauzeo se za poboljšanje ekonomske situacije i stvaranje radnih mesta kao uslove za stabilizaciju stanja u pokrajini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.