Najvažniji ustav

Izvor: Politika, 08.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najvažniji ustav

Stranka spremna za vođenje buduće vlade Srbije i na sledećim izborima imaće kandidata za premijera, rekao Tadić

U Leskovcu je juče održana i sednica Glavnog odbora DS-a na kojoj je predsednik Boris Tadić rekao da politika u Srbiji mora da služi rešavanju problema ljudi. Strateški ciljevi Demokratske stranke su ekonomski jaka Srbija, podizanje kvaliteta života i učlanjenje u Evropsku uniju i evroatlantske strukture – konstatovao je Boris Tadić na sednici Glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odbora DS u Leskovcu.
Tadić je takođe naveo da je za Srbiju u ovom trenutku najvažnije da se donese novi ustav i da se do kraja godine održe izbori. – Ukoliko Demokratska stranka ne bude imala ključnu ulogu u novoj vlasti, Srbija će imati problema sa uključenjem u evropske strukture – kazao je Tadić.

On je naglasio da je DS spremna da preuzme odgovornost za vođenje buduće vlade Srbije i da će na sledećim izborima imati kandidata za premijera.

Na početku sednice Glavnog odbora DS-a, koji je prvi put održan u Leskovcu, prisutnima se obratio i dr Vladan Marinković, kandidat ove stranke i stranke G17 plus za predsednika Opštine.

– Leskovac će 15. oktobra krenuti putem razvoja – kazao je dr Marinković, najavljujući pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora u Leskovcu.

D. K.

--------------------------------------------------------------

DSS za pobedu

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović, reagujući na izjavu predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića da je DS spremna da vodi buduću Vladu Srbije, poručio je da će DSS, posle usvajanja ustava, kada budu raspisani izbori, voditi izbornu kampanju sa ciljem da pobedi. "DSS sada vodi referendumsku kampanju za opštu stvar, za dobro Srbije", rekao je Mladenović i dodao da "kada se završi referendum i Srbija dobije novi ustav koji će biti pobeda cele Srbije i svih građana onda će biti raspisani izbori i DSS će tada voditi izbornu kampanju sa ciljem da pobedi na tim izborima". (Tanjug)

--------------------------------------------------------------------------

Predsednik Republike u Leskovcu

Jak jug – jaka Srbija

LESKOVAC – Predsednik Republike Boris Tadić otvorio je juče u Leskovcu Regionalni centar za podršku i promociju izvoza.

– Kada u ekonomskom smislu imamo ovako devastirano područje kao što je jug Srbije onda stanje mora da se menja još danas, jer zbog nerazvijenih oblasti ni zemlja nije stabilna – naglasio je Tadić.

Zalažući se za brži ekonomski i svekoliki razvoj zemlje, predsednik Tadić je naglasio da ekonomski nestabilna država svakako nije garancija za buduće investitore.

Tadić je ocenio da centru poput Regionalnog centra za podršku i promociju izvoza, omogućuju da viskokokvalitetni proizvodi sa juga Srbije budu u što kraćem roku plasirani na inostrana tržišta.

D. Kocić

[objavljeno: 08.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.