Najpopularniji Tadić, raste rejting LDP

Izvor: Blic, 03.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpopularniji Tadić, raste rejting LDP

Svaki treći birač koji bi izašao na naredne izbore zaokružio bi listu radikala ili demokrata, pokazuje najnovije istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju. Od približno trećine ili tačnije 2,2 miliona birača koji bi izašli na izbore u Srbiji, najviše bi glasalo za SRS - 33 odsto, za DS glasalo bi 29 odsto, a za koaliciju DSS i NS 13 odsto, rezultati su septembarskog istraživanja.

Dok kod najjačih partija nema značajnijih skokova ili padova, Liberalno demokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partija trenutno ima podršku devet odsto anketiranih, socijalisti bi mogli da računaju na sedam odsto biračkog tela, dok iznenađuje podatak da je G17 plus ispod cenzusa sa četiri odsto birača.

Istraživanje je pokazalo da je najpopularniji političar i dalje Boris Tadić sa 12 odsto podrške. Sociolog Srećko Mihailović naveo je da istraživanje pokazuje da kod građana Srbije, po prvi put u poslednjih nekoliko godina, dominiraju pozitivne emocije.

- Nismo najnesrećniji narod na svetu jer kod 61 odsto birača preovladavaju nada, optimizam i vera da će biti bolje - rekao je Mihailović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.