Izvor: B92, 12.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najpopularniji Tadić i SRS"

Novi Sad -- Na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji pobedili bi predsednik Srbije Boris Tadić i Srpska radikalna stranka.

Martovsko istraživanje novosadske agencije Scan, na 1.700 ispitanika iz svih krajeva Srbije, pokazuje, kako kaže direktorka agencije Milka Puzigaća, da bi na izborima za predsednika Srbije Tadić osvojio 30 odsto glasova, a zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić 28 odsto ispitanika koji bi sigurno izašli na izbore.

Prema tim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podacima, za predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunicu glasalo bi 6,7 odsto ispitanika, za lidera Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića 4,4 odsto, a samo bi još Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije, Ivica Dačić iz Socijalističke partije Srbije i Velimir Ilić, lider Nove Srbije, dobili više od dva odsto glasova.

Prema istraživanju, na izbore bi sigurno izašlo 45,9 odsto anketiranih, 21,3 odsto vrlo verovatno, 15 odsto ne zna, a 10,5 odsto ispitanika sigurno ne bi glasalo.

Za SRS se opredelilo 32,5 odsto ispitanika, a za Demokratsku stranku 26,3 odsto. Za DSS bi glasalo 7,5 odsto, a blizu izbornog cenzusa bili bi i SPS i PSS, s po 4,9 odsto, i LDP, s 3,8 odsto glasova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.