Najniža ponuda najveća prevara

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najniža ponuda najveća prevara

Istražni sudija Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, posle saslušanja, odredio je pritvor za 13 osumnjičenih, koje Specijalno tužilaštvo tereti za organizovanu zloupotrebu SMS nagradnih igara na najmanje dve televizije sa nacionalnom frekvencijom. Četrnaesti uhapšeni pušten je da se brani sa slobode!

Sama akcija Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala MUP Srbije i Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, i dalje je pod velom tajne. Osim šturog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << saopštenja da je istraga u toku protiv 14 osoba, koje su uhapšene zbog sumnje da su zloupotrebom SMS igara na sreću pribavili korist od više stotina hiljada evra, nije iznet drugi podatak.

- Reč je o specifičnom krivičnom delu - navodi naš izvor blizak istrazi. - Nameštanje dobitaka išlo je putem specijalnog softvera, odnosno kompjuterskog programa. Reč je o licitiranju najniže ponude. Ne radi se samo o automobilima, već i stanovima. Vozila su privremeno oduzeta, kao i stanovi, a pronađena je i veća količina novca kod uhapšenih.

Istraga je u toku, a prema saznanjima "Novosti", uskoro će uslediti i nova hapšenja. Prema nezvaničnim informacijama, ova organizovana grupa je licitiranjem najniže ponude preko svog softvera "dobila" više od pedesetak "fijat punta" na gas. Ova nagradna igra svakoga dana emitovana je na RTS.

- Prema prvim saznanjima, ekipa je nalazila građane koji su za 100 do 200 evra, pa i manje, "izigravali" srećne dobitnike i preuzimali ključeve - navodi naš sagovornik. -

Sumnjamo da su automobile potom prodavali, a policija je zaplenila više desetine vozila.

Slična licitacija, koja je išla jednom nedeljno (automobil) i jednom mesečno (stan) emitovana je i u "Grandovim" emisijama, na Televiziji Pink. Policija je, u prvom talasu, zapečatila četiri "sporna" stana, od kojih su tri u Podujevskoj ulici broj 4, u Beogradu.

- Svi zapečaćeni stanovi su prazni - priča jedna od stanarki u ovoj četvorospratnici. - Pre neki dan tu su bili neki ljudi, a mislila sam da je reč o prodaji.

Da se "nešto čudno dešava" sa pomenutim licitacijama šuškalo se i u Kruševcu, gde je krajem prošle godine crvenu "škodu fabiju" dovezla poznata "Grandova" zvezda. Tog decembarskog dana, kako se činilo, posrećilo se Kruševljaninu B. M. (25).

U centru grada, u restoranu "Etno kuća", srećni dobitnik je za Grandovu ekipu iz Beograda priredio bogat ručak. Ključeve od automobila, uz osmehe, koje je pratila i kamera, predala mu je narodnjačka diva Ana Bekuta.

Ubrzo je, međutim, mnogim Kruševljanima stiglo anonimno elektronsko pismo i informacija o "nameštanju dobitka", odnosno "fabije". Opisan je slučaj dobitnika B. M., uz tvrdnju da je on, "uz prethodni dogovor sa nekim iz Beograda i obaveštenja o najnižoj cifri", dobio nadoknadu od 700 evra umesto automobila, i dodatnih 200 da plati ručak u "Etno kući".

U kruševačkoj Gašinoj ulici pronašli smo majku mladića. S.M. (57) nam je, uz bojazan da će možda i njen sin snositi deo odgovornosti, potvrdila navode iz elektronskog pisma o prevari.

- Ja ne radim, suprug takođe, a trebalo je platiti struju i drva - objašnjava S. M. -

Auto je bio kod nas dva dana. Ne znam šta se potom desilo.

Mladić je zaposlen u Kruševcu, u pogonima jedne beogradske firme. Do petka kasno po podne nismo uspeli da sa njim stupimo u kontakt.

- Mi smo samo servisirali uslugu, bez ulaženja u njihove međusobne dogovore, ako ih je bilo - rekao nam je u petak Nebojša Živadinović, vlasnik čuvene "Etno kuće" gde je organizovana primopredaja ključeva "škode fabije". - Mladić je organizovao ručak za "Grandovu" ekipu, bilo je i kamera, a Ana Bekuta mu je predala ključeve.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Najniža ponuda najveća prevara

Izvor: Večernje novosti, 05.Mar.2010, 22:45

Kako je osumnjičena grupa zloupotrebama zaradila na SMS nagradnim igrama na najmanje dve televizije sa nacionalnom frekvencijom. Pritvor za 13 osumnjičenih. Uskoro nova hapšenja

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.