Izvor: B92, 05.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljeni protesti Srba na Kosovu

Kosovska Mitrovica -- Predstavnici Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova navode važnost konstituisanja Skupštine Srbije i pregovaračkog tima.

Predsednik SNV-a Milan Ivanović ponovio je stav da je predlog specijalnog predstavnika Ujedinjenih nacija za Kosovo Martija Ahtisarija za Srbe neprihvatljiv.

Ivanović je najavio protest kosovskih Srba za petak.

"Ahtisarijev predlog je vrsta političkog terorizma, nametanja rešenja, to je jednostrano, albansko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenje jer se nimalo ne razlikuje od stavova albanskog pregovaračkog tima. Mislim da ćemo u nekoliko mesta na Kosovu organizovati proteste kao bismo pokazali nezadovoljstvo tim predlogom i nameru da ostanemo u ustavno-pravnom sistemu Srbije i ne prihvatimo nikakav oblik nezavisnosti Kosova", rekao je Ivanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.