Izvor: B92, 22.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za toleranciju

Novi Sad -- Doris Pak i Vojin Dimitrijević dobitnici nagrade za toleranciju.

Poslanica Evropskog parlamenta i šefica delegacije tog parlamenta za odnose s državama jugoistočne Evrope Doris Pak i direktor beogradskog Centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević dobitnici su nagrade za toleranciju koju dodeljuje novosadski Dunavski biro. Među laureatima je i Pokrajinski sekretarijat za upravu, propise i nacionalne manjine.

Dobitnicima će nagrade biti uručene sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bačkoj Topoli, tokom jednodnevnog međunarodnog skupa "Tolerancija i mladi", koji Dunavski biro organizuje povodom Međunarodnog dana tolerancije.

Na konferenciji će, pored dvoje dobitnika, učestvovati potpredsednica parlamenta pokrajine Gornja Austrija Gerda Vejksler, ministar u Vladi Mađarske Peter Kiš, više poslanika u županijama susednih zemalja, direktor Dunavskog biroa u Ulmu Peter Langer, pokrajinski i opštinski funkcioneri, pokrajinski ombudsman i delegacije mladih.

Skupština Vojvodine je 24. septembra 2003. donela odluku o prihvatanju Sporazuma o osnivanju Dunavskog biroa sa sedištem u Novom Sadu. Suosnivači Dunavskog biroa su Skupština Novog Sada i Privredna komora Vojvodine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.